Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cantú porazilo v basketbalové Eurolize Žalgiris

Cantú (Itálie) - Ve druhém kole nadstavbové části basketbalové Euroligy, kam postoupilo šestnáct nejlepších týmů, se střetlo Bennet Cantú s litevský Žalgiris Kaunas. Oba týmy v prvním kole Top 16 podlehly svým soupeřům, další porážka by znamenala komplikace na cestě za postupem. V utkání obě mužstva vsadila na bojovnost a zápasu dominovaly především obrany. 

Bennet Cantú - Barcelona Regal
zdroj: Getty Images autor: Rodolfo Molina

Hostující Žalgiris si postupně budoval náskok a dlouho to vypadalo, že dokráčí ke snadnému vítězství. Cantú se ale nevzdávalo. Ještě pět minut před koncem prohrávalo o deset bodů, ale už o minutu později bylo srovnáno na 66:66. Zlomový okamžik přišel 20 sekund před koncem. Litevci vedli 71:70, ale Rakovič předvedl zbytečný úmyslný faul a italský tým tak měl k dispozici dva trestné hody a navíc mu zůstal míč v držení.

Cantú šlo do tříbodového vedení a vypadalo to, že utkání již dovede vítěznému konci. Jenže tři vteřiny před koncem se k exekuci dvou trestných hodů postavil Sonny Weems ze Žalgirisu. První dal a druhý si riskantně narazil o obroučku, míč doskočil a vyrovnal na 78:78. Vše směřovalo k prodloužení, když při posledním zoufalém pokusu italského týmu zbytečně fauloval Litevec Kalnietis. Cantú jeden z trestných hodů proměnilo a v dramatické koncovce zvítězilo 79:78.

   

Hlavní zprávy

Nejčtenější články