Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bývalý rozehrávač Czudek byl k trénování Opavy předurčený

Praha – Sběratel mistrovských titulů, basketbalový rozehrávač Petr Czudek, se v roli trenéra opavského klubu v Mattoni NBL vyžívá. Připravoval se na ni ještě jako hráč, ale že skončí právě tam, nemuselo být tak jasné. Na počátku hráčské kariéry ho totiž lákal rival z Nového Jičína a všechno mohlo být jinak.

Je nám líto, video expirovalo.
Bývalý rozehrávač Petr Czudek je patriotem opavského basketbalu

"Skoro dvěma nohama jsem byl u konkurence. Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mém basketbalovém životě," vzpomínal Czudek na nelehké chvíle z roku 1996, kdy na něj tlačili majitelé opavského klubu i kamarádi. Po angažmá v Prostějově (2004–2007) se vrátil do rodného města a do sbírky přidal čtyři tituly. "Byl to po mém návratu do Opavy jeden velký basketbalový večírek. Jedním slovem skvělá sezona. Dařilo se nám na hřišti i jako partě mimo ně," přiblížil.

Na všechny své trenéry vzpomíná s respektem. "Pan Klimta mě naučil basket milovat, což je v profesionálním sportu to nejdůležitější. Z těch dalších (Pospíšil, Kozák, Huml, Ježdík) jsem si vzal od každého něco nejen z tréninku, ale i ze samotné hry," řekl bývalý kapitán reprezentačního výběru.

Říká se, že rozehrávač je prodloužená ruka trenéra. Musí neustále přemýšlet o taktice, rytmu hry. Možná proto jsou z nich kvalitní trenéři. "Čouda je dobrý trenér, dělá to dobře. Do dvou tří let by mohl být u reprezentace. Má na to," tvrdí masér Petr Kivorchian, který ho za dvanáct let v klubu zažil na palubovkách v obou pozicích.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články