Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Byly jsme v nevýhodě. Až na první zápas jsme to ale zvládly, komentuje euroligový start Hejková

Pražské USK má za sebou úvodní tři zápasy v Evropské lize, po kterých bilance českých basketbalistek zní: dvě výhry, jedna porážka. Jak na start svých svěřenkyň nahlíží trenérka Natália Hejková a jak si hráčky USK poradily v Istanbulu se současnými podmínkami? 

Natália Hejková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

První kolo Euroligy se odehrálo v tureckém Istanbulu. USK v čele s trenérkou Hejkovou muselo akceptovat omezené podmínky. "Bylo to psychicky náročné, protože jsme musely být ještě předtím týden na hotelu, poté jsme teprve vyrazily do Istanbulu. Jednotvárnost a nemožnost vyjít ven, to bylo dost ubíjející," připouští trenérka českých hráček.

Jak USK soutěž začne, bylo po herní pauze velkou neznámou. "Jednoznačně jsme na tom byly nejhůře, protože soutěže soupeřek běžely, možná vynechaly nějaký zápas. Bez problémů sportovaly a trénovaly, my jako jediné začínaly sezonu natřikrát... Určitě nás to handicapovalo a pro mě bylo obrovskou otázkou, jak to s naší formou bude," poodhalila.

Na úvod porážka, pak už se USK dařilo

Úvodní duel se přitom pražskému týmu nevydařil, USK podlehlo domácímu Fenerbahce. "Obrovská škoda. Byl to náš první vážný zápas na euroligové úrovni. Hrály jsme výborný poločas, ten druhý už nám nevyšel. Nehrály jsme ale tak katastrofálně, jako jsme se bály, že to po takové přestávce může být," přiznala Hejková.

Poté už ale USK zabralo. Porazilo francouzský Lyon, kde velkou roli sehrálo týmové pojetí hry, a na závěr přišlo také vítězství nad Gdyní. "Oba týmy byly hodně unavené, tři zápasy ve čtyřech dnech jsou strašně moc. Bylo to o srdíčku, ale zvládly jsme to," komentovala Hejková závěrečný duel v turecké metropoli.

Brionna Jonesová v utkání s Gdyní
zdroj: ČTK/ABACA

Nyní už jsou hráčky zpátky v Praze a doufají, že vydrží současná situace a úroveň omezení. "Tréninky by měly být už snad úplně v pořádku, nikdo by už nám neměl zavírat halu, abychom musely do Stromovky," glosuje Hejková, která také přemýšlí, kde se odehraje druhé kolo prestižní basketbalové soutěže.

"Ještě netušíme, kde se ta druhá bublina odehraje, chtěly bychom, aby to bylo u nás doma. Přály bychom si, abychom nemusely cestovat. Hned vedle haly je hotel, který se o nás stará výborně. Navíc bychom měly domácí prostředí," naznačuje své přání a ke sportovnímu očekávání dodává: "Šance jsou úplně otevřené. Tým je nový a až tolik spolu nenahrál."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články