Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bylo vidět, že jsme byli horší tým, přiznal kapitán Hruban po porážce s Litvou

Kapitán Vojtěch Hruban brzy rozpoznal, že s Litvou nebude možné uhrát solidní výsledek. První čtvrtina českým basketbalistům nevyšla. Výběr Ronena Ginzburga si tak v kvalifikaci ME připsal další porážku. V pondělí mohou Češi, kteří mají jistou účast na šampionátu jako jeden z pořadatelů, bojovat o posun z posledního místa skupiny C. Zaručí jim to výhra nad vedoucí a postupující Belgií a prohra Dánů s Litevci. Přímý přenos duelu Česko - Belgie sledujte v pondělí od 15:25 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Vojtěch Hruban v zápase s Litvou
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"My jsme začali hodně špatně. Náš styl hry první čtvrtinu byl úplně špatně. Snažili jsme se využívat věcí, které tam nebyly. Naše hra byla strašně statická a bez pohybu. Takhle to prostě nešlo," komentoval Hruban první desetiminutovku, která přes úvodní vedení 5:0 i 9:3 skončila 15:31.

Češi se museli při absenci Ondřeje Balvína z Bilbaa i dalšího pivota Patrika Audy z Jokohamy vyrovnávat s výškovou převahou soupeře pod koši. "Na druhou stranu jsme se dokázali přizpůsobit a vrátit se, že to neskončilo o třicet, ale udělali jsme z toho ještě zápas. Myslím, že to bylo dobré. Ale bylo vidět, že dneska jsme byli horší tým," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi na Litevce nestačili

Hrát bez diváků čím dál smutnější

V prázdné hale byl Hruban rád za podporu virtuálních diváků. "Párkrát jsem mrknul na obrazovku a viděl jsem tam spoustu českých vlajek. Je to taková náplast na to, že když jsem tu hrál naposledy, byl tu plný dům, deset tisíc lidí, a dneska aspoň virtuální diváci," připomněl loňský duel ve Vilniusu proti Litvě, který se hrál před propuknutím koronavirové pandemie v celé Evropě.

"Tak to je. Odpovídáme na to pořád. Ono je to ale čím dál tím smutnější. V zápasech jako byl tenhle, je to hrozně znát. Ten zápas by byl úplně jiný, kdyby tu mohli být lidé," dodal Hruban.

Bojovný výkon nestačil

Pivot Šimon Puršl z Brna byl z prohry o 20 bodů také zklamaný. "Myslím ale, že jsme bojovali. Byli jsme si vědomi toho, že litevský tým je hodně kvalitní. Mají dobré vysoké hráče. Bohužel si myslím, že jsme měli pár ztrát, které ze začátku rozhodly. Dali nám lehké koše a pak už se do toho těžko dostává. Musíme mít hlavu nahoře a v pondělí máme další zápas," připomněl.

"Druhá polovina první čtvrtiny rozhodla. Byly tam ztráty, ze kterých oni těžili. Ani v útoku jsme se nedokázali pořádně rozehrát. Pak už je těžké dohánět proti tak kvalitnímu týmu jako je Litva. Ve třetí čtvrtině jsme to ještě zkusili, snažili jsme se dotáhnout. Myslím, že celý zápas jsme bojovali, ale bohužel to nestačilo," dodal Puršl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články