Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Bulls přetlačili Cleveland i bez Satoranského v základní pětce, Lakers doma nečekaně prohráli

Poprvé v sezoně scházel Tomáš Satoranský v základní sestavě Chicaga, ale z pozice náhradníka i tak pomohl Bulls ukončit sérii tří porážek. K vítězství nad Clevelandem 108:103 přispěl pěti body i asistencemi a osmi doskoky. Český rozehrávač během téměř 29 minut na palubovce proměnil dvě ze sedmi střel včetně jedné trojky.

Tomáš Satoranský (vlevo) střílí na koš v utkání proti Clevelandu
zdroj: AP autor: Paul Beaty

Satoranského místo v základní pětce zabral Coby White a nasbíral 20 bodů. Bulls získali dvaadvacáté vítězství, čímž vyrovnali svou bilanci z minulého ročníku NBA. Nad Clevelandem vedli až o 10 bodů, necelou minutu a půl před koncem ale Cavaliers snížili na pouhé dva body. Závěr si však domácí pohlídali díky trestným hodům a pomohly jim i ztráty soupeře.

"Hrát zápas NBA v základní pětce je zábava i požehnání," řekl White, který přidal pět doskoků a pět asistencí, ale také ztratil devět míčů. "Hlavně dobře bránil rychlého a silného Collina Sextona. Připomněl mi Steva Francise," přirovnal trenér Jim Boylen svého svěřence k bývalé hvězdě Houstonu či Orlanda.

Sexton zaznamenal 26 bodů, Andre Drummond přidal 21 bodů. Bulls si vylepšili bilanci na 22-43, nicméně sedmnáct utkání před koncem základní části stále ztrácejí na elitní osmičku Východní konference propastných osm střetnutí.

Davis v závěru trefil obroučku a Lakers prohráli

Los Angeles Lakers po čtyřech vítězstvích nezvládli domácí duel s Brooklynem, jemuž podlehli těsně 102:104. O překvapivém úspěchu Nets rozhodl košem 28,8 sekundy před koncem Spencer Dinwiddie. Domácí ještě měli šanci vyrovnat či rozhodnout, ale neuspěli LeBron James ani Anthony Davis.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté LA Lakers doma narazili na Brooklyn

James i přesto odehrál povedený zápas - nasbíral 29 bodů, 12 doskoků a 9 finálních přihrávek. Davis mu sekundoval 26 body a 8 doskoky. Vítěze táhl Dinwiddie s 23 body, 22 bodů dal Caris LeVert. Lakers doma padli poosmé v sezoně.

Clippers nadělovali, nezaváhali ani basketbalisté Bostonu či Houstonu 

Uspěli naopak jejich rivalové Clippers, kteří v San Franciscu přehráli Golden State jednoznačně 131:107. Vítězný tým se opíral o sedm dvouciferných střelců, nejvíc bodů (23) nasbíral Kawhi Leonard. Za domácí, jimž kvůli chřipce chyběl Stephen Curry, nastřádal 23 bodů mladý Dragan Bender.

Atraktivní bitvu mezi Indianou a Bostonem ovládli 114:111 hosté. Celtics mimo jiné ustáli poslední střelu, jíž mohl Justin Holiday poslat duel do prodloužení. Jayson Tatum nastřílel 30 bodů, 27 přidal Gordon Hayward. Pacers táhl s 28 body, 9 doskoky a 8 asistencemi Domantas Sabonis.

Cennou výhru získal Houston, který doma zdolal Minnesotu 117:111 a uspěl po čtyřech nezdarech. Spoléhal na Jamese Hardena, autora 37 bodů včetně pěti trojek, a Russella Westbrooka - ten přispěl 27 body.

"Doufám, že jsme se poučili a taková šňůra se už nebude opakovat," řekl kouč Rockets Mike D'Antoni. Timberwolves opět nastoupili bez zraněného Karla-Anthonyho Townse a táhl je s 28 body D'Angelo Russell. Juancho Hernangomez si připsal double double za 18 bodů a 10 doskoků.

Nejlepším střelcem úterních zápasů byl se 40 body Bradley Beal a Washington i díky němu zdolal New York 122:115. Podruhé za sebou naopak prohrál Dallas, kterému při porážce 109:119 v San Antoniu nepomohlo ani 38 bodů, 8 asistencí a 7 doskočených míčů Luky Dončiče.

NBA:

Chicago - Cleveland 108:103 (za domácí Satoranský 5 bodů, 8 doskoků, 5 asistencí)
Golden State - LA Clippers 107:131
Houston - Minnesota 117:111
Indiana - Boston 111:114
LA Lakers - Brooklyn 102:104
Memphis - Orlando 115:120
Portland - Phoenix 121:105
San Antonio - Dallas 119:109
Washington - New York 122:115

Zdroj
ČTK, nba.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články