Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bucks dominovali a druhou domácí porážku nepřipustili. Série s Atlantou je srovnaná

Druhou porážku v řadě na domácí palubovce ve finále Východní konference NBA odmítli dominantním výkonem. Milwaukee Bucks, kteří v utkání vedli až o 41 bodů, přehráli Atlantu Hawks vysoko 125:91 a srovnali stav série na 1:1.

Janis Antetokounmpo z Milwaukee Bucks v akci proti Atlantě Hawks
zdroj: Reuters autor: Jeff Hanisch

Milwaukee o výhře rozhodlo ve druhé čtvrtině, kterou i díky sérii 20:0 vyhrálo 43:17. O poločasové přestávce domácí vedli 77:45, takže část třetí čtvrtiny a celé poslední dějství odehráli jen náhradníci.

"Dnes jsme si jasně řekli, že se jako tým musíme soustředit na každý útok," řekl po utkání nejlepší střelec zápasu Janis Antetokounmpo. "U všech hráčů jsme potřebovali, aby byli aktivnější než v úvodním zápase. A podařilo se to skvěle," přidal trenér Mike Budenholzer.

Domácí ani jednou nepustili Atlantu do vedení. Nejvýraznější podíl na tom měli Antetokounmpo (25 bodů, devět doskoků a šest asistencí) a Jrue Holiday (22 bodů a sedm asistencí).

Antetokounmpovi a Holidayovi sekundovali Brook Lopez s 16 body a Khris Middleton s 15 body, sedmi doskočenými míči a osmi asistencemi. Bucks do zápasu nasadili všech 15 hráčů. Necelých deset minut, za které stihl dva body a dva doskoky, si na konto připsal i Janisův starší bratr Thanasis Antetokounmpo.

Na druhé straně si Trae Young dva dny po životním večeru v play-off se 48 body připsal pouze 15 bodů, navíc ztratil devět míčů, což je jeho vyrovnané kariérní maximum. Hawks spoléhali i na Danila Gallinariho s 12 body, Johna Collinse s 11 body a osmi doskoky a Camerona Reddishe s 11 body.

Trápení hostujících Hawks ještě podtrhlo zranění náhradníka Nathana Knighta, jenž v polovině poslední části musel odejít do šatny, protože po bloku bolestivě dopadl na záda.

Trenér Atlanty Nate McMillan nehledal výmluvy. "Energie soupeře nás nepřekvapila, přesto Bucks totálně dominovali. Ale vyhráli jsme tady jeden zápas, což je skvělé. Teď jen přijít na to, jak postoupit," řekl.

Finále Východní konference play-off NBA - 2. zápas:

Milwaukee - Atlanta 125:91, stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články