Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Bryant se s kariérou rozloučí už po sezoně NBA

Salt Lake City (USA) - Kobe Bryant nezakončí hvězdnou kariéru na olympijských hrách v Riu de Janeiro, ale hned po sezoně NBA. Třetí nejlepší střelec v historii soutěže oznámil své rozhodnutí neucházet se o nominaci před zápasem Lakers v Utahu.

Kobe Bryant
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Margot

"Máme hodně mladíků, kteří se můžou ukázat. Oni jsou budoucnost tohoto sportu, oni si zaslouží místo v týmu pro Rio. Měl jsem to štěstí, že jsem mohl získat dvě zlaté medaile, takže jsem si svůj okamžik už užil," řekl olympijský vítěz z Pekingu a Londýna.

Sedmatřicetiletý Bryant oznámil na konci listopadu, že tato sezona bude jeho poslední. Od té doby se mu prý hodně ulevilo. Umí si ale představit, že by v Riu mohl být třeba v roli poradce americké reprezentace. "Budu se dívat z dálky a podporovat je. No a kdyby chtěli, abych přišel dolů a promluvil s klukama, udělám to. Ale to je asi tak všechno," podotkl.

Bryantovu kariéru v posledních letech provázejí zranění, každý zápas dohrává vyčerpaný a s bolestí. Navíc tým Lakers s převážně mladými hráči se trápí a v konferenci je na posledním místě. Bryantovo loučení tak s největší pravděpodobností přijde symbolicky v Los Angeles 13. dubna při zápase s Utahem Jazz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články