Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bryant dovedl Lakers k dalšímu vítězství, radovali se i hráči Spurs

New York – Kobe Bryant v koncovce rozhodl o vítězství Los Angeles Lakers na Golden State, navrch přidal americký basketbalista 30 bodů. Skvělý výkon náhradníků pomohl San Antonio Spurs k pátému vítězství v řadě, když texaský celek přehrál Phoenix. Suns si tak velmi zkomplikovali pozici před závěrečnými boji o play-off.

Tim Duncan skóruje proti Phoenixu
zdroj: ČTK autor: Ross D. Franklin

Dva dny poté, co kouč Mike Brown nechal v závěru utkání s Memphisem Bryanta jen na lavičce, zazářil střelec Losangelských v koncovce proti Golden State. Lakers proti Warriors dlouho vedli, ale domácí se v předposlední minutě zápasu dostali do vedení 97:95. Bryant v tu chvíli vzal zodpovědnost na sebe a dvěma těžkými střelami skóre otočil. Celkem Bryant nastřílel 30 bodů, ale trefil jen devět z 24 střel z pole. Pau Gasol přidal 19 bodů a 17 doskoků. Za domácí po 23 bodech nastříleli David Lee a Brandon Rush.

San Antonio přehrálo Phoenix především díky výkonům hráčů z lavičky, kteří se přidali k tradičním oporám. Základní pětka Spurs si odvedla svůj vysoký standard, když Tim Duncan nastřílel 26 bodů a doskočil 11 míčů, Tony Parker přidal 24 bodů a sedm asistencí. Ale byli to náhradníci Spurs, kteří na začátku poslední čtvrtiny vypracovali dvouciferný náskok.

"Snažíme se zapracovat dva nebo tři hráče a uvidíme, kdo z nich bude nejvíc hrát," řekl po utkání trenér Spurs Greg Popovich, který poprvé nasadil do hry nové posily Borise Diawa a Pattyho Milese.

Phoenixu k výhře nestačil životní výkon Shannona Browna, který nastřílel 32 bodů. Polský pivot Marcin Gortat přidal 21 bodů a 14 doskoků. Suns si prohrou zkomplikovali boje o postup do play-off, když spadli až na 10. místo v Západní konferenci.

Po třech dnech Dallas znovu porazil v texaském derby Houston, tentokrát se Mavericks radovali z výhry 90:81. Obhájci titulu o výhře rozhodli ve třetí části šňůrou 16:2. Lídrem Dallasu byl jako obvykle Dirk Nowitzki s 21 body. Za Houston dal 21 bodů Luis Scola. Klíčový rozdíl byl mezi náhradníky obou týmů. Lavička Dallasu pomohla svému týmu 48 body oproti 17, které nastříleli střídající hráči Houstonu.

Monta Ellis dovedl Milwaukee k vítězství nad Atlantou 108:101. Na začátku poslední čtvrtiny Hawks sice vedli o tři body, ale poté se rozstřílel Ellis. Ten ve čtvrté čtvrtině nastřádal 17 ze svých 33 bodů. Atlantě nepomohlo ani 30 bodů Joshe Smithe.

Výsledky

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články