Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bryant dal potřetí v řadě 40 bodů, Veselého Washington opět prohrál

Los Angeles - Lídr Los Angeles Lakers Kobe Bryant odehrál v NBA třetí čtyřicetibodový zápas za sebou. Tentokrát dovedl kalifornský celek 42 body k vítězství 97:92 nad Clevelandem. Bryant září, jako kdyby jej vůbec neomezovalo zraněné zápěstí odhodové ruky, ve kterém si ještě před sezonou natáhl vazy. 

Kobe Bryant
zdroj: ČTK/AP

"Cítím se s tím zápěstím stále lépe, pohodlněji. Je to o motivaci. Nikdo není zvědavý na výmluvy o tom, že jsem odehrál špatný zápas kvůli potížím se zápěstím," řekl Bryant. Na kontě má už 110 čtyřicetibodových zápasů, pouze legendární Wilt Chamberlain a Michael Jordan jich předvedli víc.

Zatímco Lakers jsou po pátém vítězství za sebou už druzí v Západní konferenci, na Východě pokračuje Washington s Janem Veselým v tragickém vstupu do sezony. Desátou prohru týmu Wizards uštědřila Philadelphia, navíc rozdílem třídy 120:89. Český basketbalista si za dvanáct minut hry připsal jeden doskok, jeho dva střelecké pokusy košem neskončily. Hned dnes bude mít Washington možnost odvety před vlastními fanoušky.

Po slabším startu se rozjíždí mistrovský Dallas, který si připsal čtvrtou výhru za sebou. Při vítězství nad Milwaukee 102:76 se Dirk Nowitzki stal 23. hráčem, který překonal hranici 23 000 nastřílených bodů. Z aktivních hráčů totéž dokázali jen Bryant (28 274) a Kevin Garnett (23 450).

Poražený finalista z minulého ročníku Miami naproti tomu prožívá slabší fázi sezony a prohrál potřetí za sebou. Po dvou nezdarech v prodloužení podlehli v pátek LeBron James a spol. domácímu Denveru 104:117. James byl sice jasně nejlepším střelcem zápasu, ale jeho 35 bodů bylo málo, navíc se opět zranil Dwyane Wade, který špatně došlápl při pokusu o blok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články