Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brno vyzve Košice s Horákovou, USK hraje v Gdyni

Praha – V Evropské lize basketbalistek se dnes uzavřou boje v základních skupinách a pro Frisco Brno to bude letošní derniéra v soutěži. Půjde však o prestižní souboj, neboť přivítá Košice s bývalou oporou moravského celku Hanou Horákovou. Hráčky USK Praha mají jistý postup a na play-off se budou chtít naladit výhrou v Gdyni. Utkání v Brně začíná v 18:00, duel v Gdyni startuje o 15 minut dříve.

Brňanky se v duelu s Košicemi rozloučí s letošní Evropskou ligou. Ze sestavy českých vicemistryň vypadla zraněná Romana Hejdová a kouč Jan Bobrovský musí ještě povolat na lavičku desátou hráčku s licencí FIBA, aby klub neodcházel ze soutěže s pokutou. "Je nás málo," posteskl si trenér, jenž věří v přijatelný výsledek.

První zápas v listopadu v Košicích sice prohrálo Brno 54:71, ale dlouho to vypadalo na vyrovnanou partii. "Slovenské mistryně se bály o vítězství. Rozhodly až v závěru. Musím podotknout, že oba týmy nehrály žádný excelentní basketbal. Pokud by se nám podařilo výkon zopakovat, tak máme i případnou naději na druhé vítězství ve skupině," uvedl Bobrovský.

Košice už mají jistý postup do play-off a pod tímto dojmem by mohly zápas částečně podcenit. Také proto, že při hodnocení pořadí týmů se nepočítají do koeficientu výsledky s kluby, které nepostoupily. "Rozhodně nemám obavu, že by naše hráčky neměly motivaci. Náš tým je hladový po vítězstvích, jde nám o třetí místo ve skupině. Brno už nemá co ztratit, proto očekávám, že bude hrát uvolněně. My musíme spoléhat na naši hru a přenést si tempo a psychickou pohodu do zápasů play-off," uvedl na klubovém webu trenér Košic Štefan Svitek.

USK si chce vítěznou tečkou vylepšit sebevědomí

V utkání mezi Gdyní a USK už sice o nic nejde z pohledu vývoje skupiny, ale české mistryně touží po vítězství, které by je dobře naladilo před play-off. Trenér Lubor Blažek si navíc výhrou chce pojistit čtvrté místo ve skupině, které bylo cílem klubu. "Nebylo by dobré, kdybychom se měli loučit se základní skupinou porážkou, to v žádném případě nechceme," řekl asistent trenéra Ivan Beneš. "Opravdu chceme vyhrát, abychom byli optimisticky naladěni před nejdůležitějšími duely euroligové sezony," dodal.

Po minulé výhře 74:63 nad Györem se Blažek nechal slyšet, že by si konečně přál vítězství, ze kterého by měl tým radost. "Důležité je vyhrát, ale zároveň mít z toho vítězství radost. Často se nám stává, že vyhrajeme a radost nemáme. A já bych byl rád, aby ta radost v týmu byla, aby se hrálo ve větší pohodě," dodal.

Gdyně je v současnosti třetím týmem polské ligy. V prvním vzájemném duelu na Folimance byla USK vyrovnaným soupeřem a prohrála až po boji 77:82. Nejlepšími hráčkami Gdyně jsou americká rozehrávačka Jolene Andersonová a jamajská pivotka Aneika Henryová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články