Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Brno nezvládlo závěr a začalo Euroligu prohrou v Šoproni

Šoproň - Basketbalistky IMOSu Brno prohrály v úvodním kole Evropské ligy v Šoproni 67:73. V zápase dvou rozdílných poločasů české vicemistryně diktovaly tempo v první části a vypracovaly si až šestnáctibodový náskok. Po změně stran ale svěřenkyně Jana Bobrovského šanci na vítězný vstup do soutěže promarnily, poté co soupeř v posledních pěti minutách otočil výsledek. Nejlepší střelkyní zápasu byla brněnská Alena Hanušová s 27 body.

"Podali jsme navzdory porážce velmi dobrý výkon, na soupeře jsem se dobře připravili. V prvním poločase Šoproň nevěděla, co má na nás hrát," řekl kouč Bobrovský. Brňanky zaskočily soupeře v úvodní čtvrtině precizní hrou v obraně a rychlými protiútoky. Byly i přesnější ve střelbě z tříbodového prostoru a v 11. minutě vedly 30:14. Vedle Hanušové, jež trefila v zápase tři trojky, patřily k oporám i Jalčová s Peckovou, která odehrála celý zápas bez střídání.

Po změně stran se ale domácím basketbalistkám podařilo vrátit do zápasu. Přitvrdily hru a také zpřesnily koncovku. Pět minut před koncem vyrovnaly skóre na 61:61 a po krátké přetahované o každý bod překlopily výsledek definitivně na svoji stranu. "Bohužel nemáme tak zkušený tým. V posledních minutách nás soupeř doslova dusil v obraně, přitvrdil hru. My jsme při přechodu do protiútoku dělali velké chyby," uvedl Bobrovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalového utkání Šoproň - Brno

Poslední čtvrtinu vyhrály basketbalistky Šoproně jednoznačně 24:11. Hlavní podíl na obratu měla bývalá rozehrávačka Brna Fegyvernekyová, jež byla s 25 body nejlepší domácí střelkyní a Brňanky se na ní dopustily osmi faulů. "Vzala závěr zápasu do svých rukou. My bohužel tak zkušenou hráčku nemáme," posteskl si Bobrovský.

Nejlepší střelkyně brněnského týmu Hanušová přiznala, že v poslední čtvrtině byla na výkonu Brňanek patrná únava. "Ale i soupeřky hrály v malé rotaci. Domácí hráčky spoléhají na tvrdou hru, pokusily jsme se proti nim uplatnit stejnou taktiku. V závěru utkání jsme se ale s jejich důraznou hrou nedokázaly vyrovnat. Je velká škoda, že jsme nezačaly Euroligu vítězstvím," řekla brněnská basketbalistka.

UE Šoproň - BK Brno 73:67 (14:27, 28:40, 49:56)

Nejvíce bodů: Fegyvernekyová 25, Farisová 14, Hawkinsová 12 - Hanušová 27, Pecková 13, Jalčová 9. Rozhodčí: Kovačevič (Něm.), Cekov (Bul.), Vladič (Rak.). Fauly: 21:21. Trestné hody: 17/14 - 17/15. Trojky: 3:6. Diváci: 700.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články