Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Brněnským týmům se v EuroCupu nedařilo, prohrály Žabiny i Královo Pole

Basketbalistky brněnských týmů Králova Pole a Žabin ve druhém kole Evropského poháru FIBA neuspěly v halách soupeřů. Královopolský celek prohrál ve Francii s Angers 69:84 a po úvodní výhře nad Dubrovníkem zaznamenal ve skupině L první neúspěch. Vicemistrovské Žabiny podlehly San Sebastianu 80:91, po předchozí porážce s Montpellier na výhru stále čekají a uzavírají tabulku skupiny K.

Ve Francii tým KP Brno nezvládl druhý poločas, který prohrál o 22 bodů. Domácí celek měl podkošovou převahu a předčil soupeře zejména v útočném doskakování (18-8). V brněnském týmu dala Kateřina Galíčková 16 bodů, nejlepší střelkyní zápasu byla domácí rozehrávačka Leila Lacanová s 22 body.

Trenérka v lize neporažených Brňanek Marcela Krämer konstatovala, že co stačí na domácí soutěž, je v evropské konkurenci málo. "Náš mladý tým to dnes poznal. Těžko se mi to hodnotí, rány dostáváme, ale neumíme je dát. Vázla nám hra pod košem, nebyli jsme důrazní na doskoku. První půli jsme ještě celkem drželi krok, ale pak jsme odpadli a nevydrželi v tempu celý zápas," řekla trenérka.

V dresu Žabin šest hráček ve Španělsku skórovalo dvojciferně v čele s autorkou 14 bodů Briou Holmesovou, ale v domácím celku byly produktivnější než ona hned tři opory. Rozehrávačka Joy Brownová vedle 21 bodů přidala 14 doskoků, střelecky stejně úspěšná byla Mariam Coulibalyová a jen o dva body méně dala María Espaňaová.

"Věděli jsme, že vyhrát můžeme dobrou obranou, ale dostali jsme 90 bodů, to rozhodlo. Zápas se vyvíjel stylem nahoru dolů, žádný tým neměl výraznější šňůry. Ve prospěch domácích hrála větší agresivita pod koši," konstatoval kouč Žabin Viktor Pruša.

Evropský pohár basketbalistek - 2. kolo:

Skupina K:

San Sebastian - Žabiny Brno 91:80 (27:21, 52:43, 71:65)
Nejvíce bodů: Brownová a Coulibalyová po 21, Espaňaová 19 - Holmesová 14, Záplatová 13, Stoupalová a Cunaneová po 11.

Skupina L:

Angers - KP Brno 89:64 (26:19, 42:39, 66:53)
Nejvíce bodů: Lacanová 22, Petersonová 17, Elengaová 15 - Galíčková 16, Malíková 13, E. Kopecká 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články