Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Brněnské basketbalistky poprvé prohrály, USK podlehly o 14 bodů

Praha - Vedoucí tým ligy basketbalistek Frisco Sika Brno utrpěl ve 21. kole první porážku v sezoně. V repríze loňského finále podlehl mistryním z USK Praha 68:82, přesto v tabulce stále o bod vede. O prohře Brňanek rozhodl především nepovedený první poločas, ve druhém už si USK náskok hlídal. Brňanky přitom v Praze nezačaly vůbec špatně a prvních pět minut se přetahovaly s domácími o vedení. Zdálo se, že obvykle velmi vyrovnané souboje obou týmů budou mít další pokračování, jenže pak se domácí hráčky rozstřílely. Začaly se trefovat za tři body, mnohem lépe doskakovat a navíc si vstřelené body dělil téměř celý tým, který i přes návrat Peckové s Bartoňovou čítal opět jen devět jmen.

Po poločase se obraz hry už vyrovnal. USK si hlídal bezpečný, místy až patnáctibodový náskok a zápas dovedl do vítězného konce. Brňanky prohrály v lize poprvé od finále vloni v květnu. "V prvním poločase jsme špatně bránili, ve druhém pro změnu špatně útočili. Průměrný výkon dnes na USK nestačil. Už tradičně jsme měli problémy s klíčovými hráčkami USK Whalenovou a Maltsiovou," řekl asistent trenéra Brna Vlastimil Havlík. 

Třetí místo si hlídá už s tříbodovým náskokem Trutnov, ale proti Slovance se na výhru 71:58 hodně nadřel. Mladoboleslavský tým, který už v nadstavbové skupině podobně proháněl USK, i tentokrát předvedl výborný první poločas, na který ovšem po pauze navázat nedokázal.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články