Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Brňanky udolaly polský Gorzów až po prodloužení

Brno - Basketbalistky Frisco Sika Brno porazily v osmém kole Evropské ligy ve skupině D v domácí hale Rosnička polský Gorzów 71:64 po prodloužení a připsaly si druhé vítězství. O úspěch ale musely svěřenkyně Jana Bobrovského v nervózním duelu plném nepřesností tvrdě bojovat. O vítězství v normálním hracím čase připravila domácí basketbalistky přesnou tříbodovou střelou Skobelská, která osm vteřin před koncem vyrovnala na 58:58.

Brňankám padla poslední teoretická naděje na postup už před zápasem, neboť o hodinu dříve Naděžda Orenburg porazila Bourges 66:64. Jediná hodně krkolomná možnost k postupu do play-off totiž vedla přes tři porážky Orenburgu.

Začátek zápasu nenabídl hrstce skalních diváků zrovna pohledný basketbal. České mistryně se viditelně trápily, nešla jim kombinace, koncovka byla hodně nepřesná. V týmu Gorzówa zase v úvodu zářila pouze Žurovská, jejíž přesná ruka zajistila hostujícím basketbalistkám sedmibodový náskok. Tápání Brna ukončil až tříbodový koš Halvarssonové, která se snažila probudit z herní letargie i spoluhráčky. Střelecká úspěšnost obou celků nepřesáhla 30 procent.

Náznak výkonnostního vzestupu domácích basketbalistek neměl dlouhého trvání. Hned v úvodu druhé čtvrtiny našla střeleckou mušku Američanka Greenová, která šňůrou osmi bodů otočila průběh zápasu. V poločase ale prohrávaly hráčky Frisca po třech bodech Kašpárkové těsně před přestávkou už pouze 25:27.

Frisco Sika Brno - Gorzów 71:64 po prodloužení (12:11, 25:27, 39:44, 58:58)

Nejvíce bodů: Fordová 20, Halvarssonová 16. Eldebrinková 10, Stehlíková 9 - Žurowská 17, Skobelová a Piekarská po 13, Greenová 12. Rozhodčí: Kokainis (Lot.), Inciová (Tur.), Vovk (Chorv.). Trestné hody: 21/15 - 20/15. Fauly: 24:18. Trojky: 2:3. Diváci: 500.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články