Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Brňanky po skvělém finiši porazily Montpellier

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno porazily ve 4. kole Evropské ligy francouzský celek Lattes Montpellier po výborném výkonu v závěrečné čtvrtině 67:64. České vicemistryně zaznamenaly druhé vítězství, soupeř naopak první prohru. Brňanky ještě 12 minut před koncem prohrávaly rozdílem 14 bodů, závěr ale patřil jim.

BK IMOS Brno - Montpellier
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brňanky začaly v pohodovém rytmu. S lehkostí se dostávaly do střeleckých pozic, přesně zakončovaly a získaly šestibodový náskok. Soupeře přehrávaly i kombinacemi do podkošového prostoru a solidně bránily. O střelbu se většinou staraly Jurčenková, Jalčová a Pecková. Po osmi minutách vedl domácí tým 22:13, ale Francouzky přitvrdily hru v obraně a Brňanky vypadly z role.

Ukvapenou koncovkou se připravovaly o míče, soupeř jejich chyby trestal rychlými protiútoky a snížil manko až na rozdíl tří bodů. V úvodu druhé čtvrtiny se sice hráčky IMOSu opět herně zvedly, vybojovaly zpět sedmibodové vedení, ale nedokázaly ho udržet. Několikaminutový střelecký výpadek využily basketbalistky Montpellieru k sedmibodové šňůře, kterou otočily výsledek. Po změně stran se střelecké trápení Brňanek prohloubilo.

Místo přesné střelby jen odhazovaly míče ke koši a soustředěně hrající Francouzky získaly náskok 14 bodů. Domácí tým se ale vzchopil. Soupeř ztratil dosavadní jistotu a pět minut před koncem byl stav nerozhodný 58:58. Za šest minut poslední čtvrtiny vstřelily Francouzsky pouze jediný bod. V brněnském týmu hru dobře dirigovala Jalčová a střelecky se v závěru dařilo Keyové.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Montpellier

Evropská liga basketbalistek - 4. kolo, skupina B:

BK IMOS Brno - Lattes Montpellier 67:64 (26:21, 38:40, 50:57)

Nejvíce bodů: Jalčová 17, Pecková 15, Keyová 14, Jurčenková 10 - Robertová 19, Ciaková 18, Christonová 7. Rozhodčí: Schinas (Řec.), Santos (Portug.), Zamora (And.). Fauly: 13:19. Trestné hody: 11/11 - 22/13. Trojky: 2:3. Diváci: 850.

Jan Bobrovský (Brno): "Dnes poprvé za celou dobu, kdy tento mladý a nezkušený tým trénuji, jsme bojovali. Až na hranici našeho maxima. A to v sestavě, která není obvyklá. Průběh zápasu byl jako na houpačce. Čtyři a půl minuty jsme ve druhém poločase nedali bod. Méně zkušenější sestava ale dokázala čtrnáctibodovou ztrátu stáhnout. Potom už zase ty zkušenější hráčky dotáhly zápas do vítězství. Co se nám nepodařilo v prvním kole v Šoproni, to nám vyšlo dnes."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články