Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Brňanky duel s Izraelkami zvládly, šance na postup v Evropském poháru je ale jen teoretická

Hráčky KP Brno vyhrály svůj třetí duel v Evropském poháru. Na domácí palubovce dokázaly v závěrečném duelu skupiny porazit izraelský celek Elitzur Ramia velmi těsně 72:69. Teoreticky jsou stále ve hře o postup, avšak šance je velmi malá. 

Basketbalistky KP Brno
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

O osudu Brňanek rozhodne čtvrteční zápas mezi Ankarou a Gorzówem a také souhra dalších výsledků v ostatních deseti skupinách, z nichž postoupí i čtyři týmy ze třetích míst.

Na něm svěřenkyně trenéra Dušana Medveckého skončí v případě výhry tureckého týmu, ale celkově hraje v jejich neprospěch negativní skóre. Ve vyrovnané skupině ale mohou Brňanky s konečnou bilancí tří vítězství a tří porážek skončit i poslední.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky KP Brno porazily Ramlu a drží naději na postup

Brňanky vstoupily do utkání dobře a vedly 8:3, ale pak se začaly prosazovat soupeřky se zkušenostmi z WNBA, především autorka 26 bodů Tiffany Mitchellová. Zlom nastal na začátku druhé čtvrtiny, kdy domácí basketbalistky nedaly šest minut ani bod. "Nedokázaly jsme si poradit se zónovou obranou a nepadalo nám to," řekla kapitánka Sarah Beránková.

Domácí hráčky ale zápas nevzdaly a na konci třetí čtvrtiny stáhly ztrátu na pouhé dva body. Necelé dvě minuty před koncem šly do vedení, které s velkým nasazením udržely. Výborně zahrály především Gabrielle Alise Greenová a Chatilla van Grinsvenová.

"Jsou to pro nás obrovsky cenné zkušenosti, tři výhry v řadě jsou fantastické," uvedl generální manažer týmu Richard Foltýn.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články