Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Brňanky doplatily na výpadek ve třetí čtvrtině, Tarantu podlehly 59:66

Brno - Basketbalistky Friska Brno prohrály v třetím kole Evropské ligy ve skupině C na domácí palubovce s italským Tarantem 59:66. České vicemistryně si připsaly už třetí prohru v soutěži. Navzdory porážce držely se soupeřkami po většinu utkání krok, doplatily ale na chvilkový výpadek v třetí čtvrtině, který Italky pohotově využily dvanáctibodovou šňůrou k otočení výsledku.

Utkání Brno - Taranto
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

"Podali jsme náš nejlepší výkon v letošní Evropské lize. Zlepšili jsme se v obraně, ale v útoku naše hra ve třetí čtvrtině trochu skřípala. Proti zónové obraně soupeřek jsme byli bezradní," poznamenal po utkání trenér Brna Jan Bobrovský.

Na rozdíl od předcházejících dvou nevydařených vystoupení v Evropské lize začaly tentokrát Brňanky soustředěně. Snažily se co nejméně chybovat a z jejich výkonu bylo patrné i vyšší herní nasazení. Také si po většinu prvního poločasu udržovaly nepatrný náskok, který však jejich soupeřky stačily vždy srovnat. V úvodních minutách držela v brněnském týmu střeleckou taktovku americká pivotka Robinsonová, která jen za první čtvrtinu zaznamenala devět bodů. V koncovce i sbíráním míčů v podkošových soubojích ji doplňovala její krajanka Thomasová. Této dvojici dobře sekundovala Hejdová a střelecky se dařilo Abdiové.

Předností Taranta byla zejména výšková převaha. Projevovala se nejvíce v podkošových soubojích, kde hráčky Brna jen s velkou námahou bránily pivotky Vaughnovou a Godinovou. Impulzivní trenér Ricchini své svěřenkyně po každé větší chybě střídal a postupně protočil celou lavičku. I když Brňanky hrály nápaditěji, v jejich kombinační souhře místy skřípala finální přihrávka, což se projevovalo zbytečnými ztrátami míčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Brno - Taranto

Ještě necelých šest minut po změně stran si udržovaly brněnské basketbalistky nepatrnou převahu. Ovšem chvilkový výpadek celého týmu proložený ztrátami míčů a nepřesnou koncovkou dal závěru zápasu jednoznačnou podobu. V 26. minutě vedly české vicemistryně 39:35, následná dvanáctibodová šňůra Taranta ale hodně zacloumala psychikou nezkušeného brněnského týmu. Bojovností se hráčky Brna ještě vrátily do zápasu a na chvíli snížily náskok soupeřek na rozdíl pouhých dvou bodů. Výpadek z třetí čtvrtiny už ale nenapravily.

"Podaly jsme ale mnohem lepší výkon než v předcházejících zápasech. Hlavně jsme hrály v prvním poločase lépe v obraně a dařila se nám mnohem lépe koncovka. Škoda toho výpadku," uvedla brněnská pivotka Ashley Robinsonová.

Frisco Brno - Taranto 59:66 (18:18, 31:31, 43:47)

Nejvíce bodů: Robinsonová 15, Abdiová a Thomasová po 14, Hejdová 10 - Vaughnová 16, Sottanaová 13, Godinová 12, Dačičová 10. Rozhodčí: Den Heuvel (Niz.), Elis (Brit.), Larsen (Dán.). Trestné hody: 17/13 - 20/17. Fauly: 15:18. Trojky: 2:1. Diváci: 650.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články