Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Brňanky chtějí v basketbalové lize bojovat opět o titul

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno vstupují do nové sezony s cílem bojovat o domácí titul a v Evropské lize postoupit ze skupiny do play-off. Kádr vicemistryň se výrazně pozměnil a omladil, ze soupisky z minulé sezony zůstalo pouze pět hráček. Aktivní činnosti zanechala dlouholetá opora Hana Horáková, odešla i střelecká opora Farhiya Abdiová a do francouzské ligy zamířila reprezentantka Romana Hejdová. "Mladé hráčky v týmu sice nejsou tak výrazné, jako byly například Horáková s Abdiovou, ale možná budeme bojovnější," uvedl kouč Jan Bobrovský.

Na soupisce jsou ze zahraničních hráček nově dvě basketbalistky se švédským občanstvím Ashley Keyová a Danielle Hamiltonová-Carterová se Slovenkou Ivanou Jalčovou. Dalšími novými hráčkami jsou Renata Zrůstová a dorostenky Aneta Mainclová s Klárou Křivánkovou. Kvarteto cizinek doplňuje slovenská kapitánka týmu Anna Jurčenková. "V minulé sezoně nám chyběl jen krůček k tomu, abychom porazili USK Praha a získali titul. Naším cílem je také zlepšit výsledky v Evropské lize, jinak by naše snažení nemělo význam," řekl předseda klubu Michal Chládek.

V úvodu sezony bude týmu chybět rozehrávačka Jalčová, která si na soustředění v Chorvatsku zlomila kůstku v levé ruce a léčení si vyžádá ještě zhruba dva týdny. "Uvažujeme ještě o posílení o další rozehrávačku, vše bude záležet na naší ekonomické situaci. Ta by měla být stejná jako v loňském roce," poznamenal Bobrovský. Do nejvyšší soutěže zasáhne i někdejší záložní tým IMOS Brno, ten bude hrát pod hlavičkou basketbalové školy BK SŠMH Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články