Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boston vyrovnal finálovou sérii s Lakers na 1:1

Los Angeles - Basketbalisté Bostonu po výhře 103:94 na palubovce Los Angeles Lakers vyrovnali finálovou sérii play-off NBA na 1:1. Kalifornský tým prohrál doma poprvé v letošních vyřazovacích bojích, série se nyní přesouvá na tři zápasy do Bostonu. V domácím týmu byl nejlepším střelcem s 25 body Pau Gasol, tentokrát mu ale příliš nepomohl Kobe Bryant. Ten brzy nasbíral tři osobní chyby a nedostal se na hřiště tak často jako v minulých zápasech.

Po skvělém defenzivním výkonu Lakers v prvním zápase tentokrát nenašli domácí recept na dvojici Ray Allen, Rajon Rondo. Čtyřiatřicetiletý Allen stihl nastřílet během prvního poločasu 27 ze svých 32 bodů a celkem zničil soupeře osmi trojkami. Rondo přidal ceněný triple-double, přesto museli o své vítězství Celtics bojovat až do posledních minut.

Lakers po nepovedeném prvním poločasu stav vyrovnali a ještě čtyři minuty před koncem těsně vedli. Závěr však patřil Rondovi, jenž dokázal svými koši utišit halu Staples Center. "Bylo to dílo celého týmu. Ray nás vedl v prvním poločase, v tom druhém jsme trochu zatuhli, ale pak jsme společně zabrali a získali vítězství," radoval se Rondo, jenž aspiruje na ocenění pro nejužitečnějšího hráče play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články