Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boston udolal Denver až po třetím prodloužení

Boston - Zápas basketbalistů Bostonu s Denverem rozhodlo v nedělním programu NBA až třetí prodloužení, po němž se skóre zastavilo na poměru 118:114. Domácí Celtics zvítězili posedmé v řadě, naopak Nuggets prohráli poprvé po devíti zápasech. 

Utkání Boston - Denver
zdroj: The Canadian Press autor: Frank Gunn

Prodloužení pro Denver na konci normální hrací doby vybojoval Ty Lawson košem v poslední vteřině. V prvním prodloužení naopak srovnal trojkou na 99:99 bostonský Jeff Green, pět sekund před koncem druhého nastavení vyrovnal rovněž trojkou na 107:107 kapitán Celtics Paul Pierce.

Vítězný koš na 116:114 ve třetím prodloužení obstaral trojkou domácí Jason Terry. Na druhé straně se snažil otočit nepříznivý vývoj André Miller, ale jeho tříbodová střela do koše nespadla a Terry poté potvrdil výhru domácích. "Tohle bylo skvělé vítězství proti kvalitnímu týmu. Taková výhra nám dodá sebevědomí, které nás může posunout dopředu," řekl Pierce, jenž v utkání odehrál 54 minut a připsal si osmý triple double v kariéře. K 27 bodům přidal 14 doskoků i asistencí.

Miami zdolali Lakers díky duu James-Wade

Souboj dvou týmů s velkými ambicemi se odehrál v Miami, kde místní Heat porazili Los Angeles Lakers 107:97. Lakers drželi s favoritem krok tři čtvrtiny, ale v poslední dvanáctiminutovce ztratili osmkrát míč, zatímco domácí ani jednou. Vítěze táhlo duo LeBron James, Dwyane Wade, kteří se dohromady postarali o 62 bodů. James byl nejlepším střelcem utkání s 32 body a popáté v řadě dal 30 nebo více bodů, čímž stanovil nový klubový rekord.

New York podlehl na svém hřišti Los Angeles Clippers 88:102. Knicks k výhře nepomohlo ani 42 bodů Carmela Anthonyho, který se přes čtyřicetibodovou hranici dostal popáté v sezoně. Orlando zastavilo černou šňůru dvanácti proher. Vytoužené vítězství 110:104 vybojovali Magic v utkání proti Portlandu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články