Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boston semifinále neotočil, o titul se tak utká Miami s Denverem

Ve finále play-off NBA vyzve hráče Denveru tým z Miami. Rozhodlo o tom sedmé finále Východní konference, ve kterém Miami porazilo Boston 103:84. Celtics se nepodařilo dokonat obrat ze stavu 0:3 na zápasy, nadále tak platí, že to dosud v play-off žádný klub nedokázal.

Basketbalisté Miami
zdroj: Reuters

Lídry vítězů v rozhodujícím utkání byli Jimmy Butler s 28 body a sedmi doskoky a Caleb Martin s 26 body a deseti doskoky. Miami oplatilo Bostonu loňské vyřazení ve stejné fázi a postoupilo do druhého finále během posledních čtyř let. "Drželi jsme při sobě jako tým. Jsme šťastní, ale ne spokojení. Ještě nás čeká jedna série," řekl Butler.

Lídrem Heat byl kromě Martina a Butlera, jenž byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem konferenčního finále, také Bam Adebayo s 12 body, 10 doskoky a sedmi finálními pasy. Po 10 bodech přidali rovněž střelci Vincet Gabe a Duncan Robinson.

"Někdy musíte trpět pro věci, které opravdu chcete," řekl trenér Erik Spoelstra, který začínal v roce 1995 jako videokouč Heat. Nyní ho čeká z pozice šéfa lavičky šesté finále NBA. "Ukázali jsme odvahu v momentech, kdy jsme byli zklamaní, velkou vytrvalost a taky kolektivního ducha," chválil svůj celek, jenž se v rozhodující chvíli oklepal z tří porážek za sebou.

Zklamaný domácí tým táhli s 19 body a osmi doskočenými míči Jaylen Brown, jenž trefil jen osm z 23 střel včetně jediné z devíti trojek, a Derrick White s 18 body. Hvězdný Jayson Tatum si při první akci zápasu zvrtl kotník, přesto zakončil duel se 14 body či 11 doskoky.

"Tohle se vůbec nepovedlo. Zklamali jsme sebe i celé město. Navzdory všem okolnostem jsme se letos dostali do bodu, kdy jsme měli velkou příležitost. A tu jsme nevyužili," mrzelo Browna, že nezopakuje loňské finále. Vyvrcholení sezony začne ve čtvrtek v Denveru, jenž bude usilovat o první titul v historii. Miami je trojnásobným šampionem, poslední dvě finále ale prohrálo.

Finále Východní konference play-off NBA – 7. zápas:

Boston – Miami 84:103, konečný stav série 3:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články