Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Boston přišel o vítěznou sérii i první místo. James opět zářil a do čela šli Lakers

Po deseti výhrách v řadě basketbalisté Bostonu narazili. Celtics zaskočilo Sacramento, které doma vydřelo nečekané vítězství 100:99. Hosté kromě série přišli také o vedoucí příčku tabulky NBA, na kterou se o jednu výhru posunuli Los Angeles Lakers. Ti doma zdolali Atlantu 122:101 i díky dalšímu skvělému výkonu LeBrona Jamese.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP/ autor: Ringo H.W. Chiu

Sacramento táhl zejména Buddy Hield, jenž si vylepšil osobní maximum v sezoně na 35 bodů. Dal i důležitých pět bodů v předposlední minutě, kterými udržel Kings v těsném vedení. Pak sice Daniel Theis smečí vrátil Bostonu jednobodové vedení, ale 13 vteřin před koncem vybojoval Richaun Holmes faul a trestnými hody rozhodl o triumfu Sacramenta.

Hosty ještě mohl zachránit Marcus Smart. Jeho střela zvaná floater dlouho poskakovala po obroučce, ale z koše vypadla. "Vypadalo to, že míč zůstane na obroučce celou věčnost. Myslel jsem si, že propadne, všichni si mysleli, že jde dovnitř, ale vyskočil. Dnes to bohužel byl ten zápas, který jsme měli prohrát," řekl Smart. Celtics podlehli poprvé od zahajovacího zápasu sezony.

Naopak Lakers s přehledem zdolali Atlantu už díky skvělému začátku. Po sedmi minutách vedli 30:6. Při této sérii dal devět bodů LeBron James, který byl nakonec s 33 body, sedmi doskoky a 12 asistencemi nejlepším hráčem zápasu. Diváky zvedl ze sedaček hned svojí první akcí, kdy při brejku zasmečoval po nahození spoluhráče. Dalších deset bodů v úvodu přidal Kentavious Caldwell-Pope.

Denver dovedl k výhře 131:114 nad Memphisem rozehrávač Jamal Murray, který si 39 body vylepšil osobní maximum v sezoně. Zastoupil tak Nikolu Jokiče, kterému se tentokrát nevedlo. Srbský pivot zaznamenal jen devět bodů a osm asistencí.

Zraněními zdecimovaní Golden State Warriors se nezvedli ani proti podobnému lazaretu New Orleans Pelicans a po prohře 100:108 zůstali poslední v soutěži.

Zatímco letošnímu finalistovi chyběli Steph Curry, Klay Thompson a D´Angelo Russell, "Pelikáni" postrádali Ziona Williamsona, Derricka Favorse, Lonza Balla, Jahlila Okafora či hlavního střelce Brandona Ingrama. Kolektivním výkonem však chybějící opory dokázali nahradit. Warriors naopak nepomohlo ani 30 bodů nováčka Erica Paschalla. Oba celky kvůli zraněním postrádaly dohromady 14 hráčů.

Výsledky NBA:

Cleveland - Philadelphia 95:114, LA Lakers - Atlanta 122:101, Memphis - Denver 114:131, New Orleans - Golden State 108:100, Orlando - Washington 125:121, Sacramento - Boston 100:99.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články