Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boston porazil Lakers a stále kraluje NBA, uspělo i Golden State

Basketbalové "El Clásico" opanoval Boston. Souboj historicky nejúspěšnějších týmů NBA skončil vítězstvím Celtics nad Los Angeles Lakers 107:96. Domácí se jako první v sezoně radovali z desátého triumfu, navíc v řadě. Pozici lídra soutěže potvrdili i bez zraněného Ala Horforda a odstoupivšího Jaysona Tatuma. Obhájce titulu Golden State zdolal Minnesotu 125:101.

Utkání Boston - Los Angeles Lakers
zdroj: USA Today Sports autor: Greg M. Cooper

Boston vedl ve druhé čtvrtině už o 21 bodů, ale poté si Tatum poranil kotník a musel odstoupit. "Dokud nám nezbudou jen čtyři hráči, hádám, že budeme hrát dál," komentoval trenér Brad Stevens zranění dalšího důležitého hráče, který ve zbytku zápasu scházel hlavně na obranné polovině.

Ještě do poločasu stáhli Lakers manko na jednociferný rozdíl a ve třetí části se dokonce dostali na dostřel, ale blíž než na tři body ne. I proto, že v závěrečném dějství proměnili jen pět z osmnácti střel z pole a šestkrát ztratili míč.

"Byl to slušný direkt, přímo do obličeje. Museli jsme se z toho šoku oklepat," komentoval nováček v dresu hostí Kyle Kuzma úvod. "Pak už jsme bojovali a dokázali se dostat zpět do zápasu," dodal.

Pivot domácích Celtics Aron Baynes si 21 body vyrovnal osobní střelecké maximum.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Orlanda dominovali a zastavili rozjeté Knicks

Na druhé místo ve Východní konferenci pokočil Detroit po výhře 114:97 nad Indianou. Andre Drummond zaznamenal 14 bodů a 21 doskoků. Hostům nebylo nic platných 21 bodů Victora Oladipa. Třetí Orlando si poradilo 112:99 s New York Knicks, kteří nastoupili bez zraněného Kristapse Porzingise.

Obhájce titulu Golden State suverénně porazil Minnesotu 125:101. I bez zraněného Kevina Duranta si Warriors připsali páté vítězství za sebou. Klay Thompson k němu přispěl 28 body včetně šesti trojek a Stephen Curry dal 22 bodů.

Miami zvítězilo ve Phoenixu 126:115. Nejlepším střelcem zápasu byl s 30 body domácí Devin Booker. Za Heat nastřílel 29 bodů bývalý hráč Phoenixu Goran Dragič.

NBA:

Boston - LA Lakers 107:96, Detroit - Indiana 114:97, Golden State - Minnesota 125:101, Orlando - New York 112:99, Phoenix - Miami 115:126.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články