Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boston doma válí a má finále blíž

Celtics vyhráli i desátý domácí zápas v letošním play-off a v sérii s Clevelandem se výrazně přiblížili k postupu do finále NBA. V pátém utkání o titul ve Východní konferenci Celtics zvítězili 96:83 a ujali se vedení 3:2 na zápasy. V pátek budou mít šanci na palubovce soupeře sérii ukončit a vybojovat první finálovou účast od roku 2010. Clevelandu naopak hrozí, že poprvé po třech letech pro tým skončí sezona před finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Boston doma opět porazil Cleveland a je krok od finále NBA

Lídrem Bostonu byl dvacetiletý ligový nováček Jayson Tatum s 24 body, jen o rok starší Jaylen Brown přidal 17 bodů a zkušený Al Horford zaznamenal 15 bodů a 12 doskoků. Oba celky se tentokrát přetahovaly o vedení pouze do poloviny první čtvrtiny, následující úsek domácí vyhráli o 19 bodů (27:8) a zbytek utkání kontrolovali.

"Play-off z člověka dokáže vymáčknout to nejlepší," řekl Tatum. Zaznamenal už devátý dvacetibodový výkon v play-off a útočí na rekord slavného Kareema Abdula-Jabbara, který v nováčkovské sezoně odehrál takových zápasů deset. V pátém utkání bylo Tatuma plné hřiště, bilanci vyšperkoval ještě sedmi doskoky, čtyřmi asistencemi a čtyřmi získanými míči. "Takový výkon snad od nováčka ani nelze očekávat, ale víme, že v dalších letech bude hrát ještě lépe," řekl trenér Bostonu Brad Stevens.

Hvězdný LeBron James byl na straně Cavaliers s 26 body nejlepším střelcem zápasu, k tomu doskočil deset míčů. Ale zavinil i šest z celkových 15 ztrát hostů a domácí obrana mu v poslední čtvrtině dovolila dát jen dva body. K ruce měl ještě Kevina Lovea, který dal 14 bodů, ale zbytek základní pětky dohromady přidal jen deset bodů při střelbě 2/14 z pole.

"Měl jsem tam dobré momenty, ale myslím, že každý z nás je už v této fázi unavený. Ale pořád jsem se snažil tvořit akce a držet naději na výhru. Budeme mít ještě příležitost vynutit si sedmý zápas a vrátit se sem, záleží to jen na nás," řekl James, jehož dělí jediná porážka od ukončení série sedmi účastí ve finále NBA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články