Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boj o play-off vrcholí. Knicks po výhře nad Golden State atakují osmičku

New York – Tým New York Knicks opět zvýšil svoje šance na to, že se přece jen podívá do play-off NBA. Tým kolem hvězdného Carmela Anthonyho porazil Golden State 89:84 a zvýšil tak tlak na Atlantu, která je v posledních dnech v krizi a drží poslední postupové místo ve Východní konferenci. Knicks už mají stejně výher jako Hawks, ti ale odehráli o dvě utkání méně.

Raymond Felton slaví kos se svým spoluhráčem z New Yorku Imanem Shumpertem
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Margot

Hráči New Yorku sice v Oaklandu po první čtvrtině prohrávali o deset bodů, ale druhou část ovládli poměrem 34:12. Domácí Warriors vrátil do zápasu Stephen Curry, autor 32 bodů a šesti trojek, právě on ale v rozhodující chvíli špatně přihrál a Knicks uhájili důležité vítězství. Po něm mají o jednu výhru víc než Cleveland, který porazil konferenčního lídra Indianu 90:76.

"Nemůžeme se zabývat Charlotte, Atlantou nebo Clevelandem, musíme mít pod kontrolou vlastní věci. A když budeme hrát jako dnes, budeme se soustředit na to, na co máme, tak si myslím, že budeme v pohodě," řekl za Knicks hvězdný Carmelo Anthony, autor 19 bodů a devíti doskoků. O dva body více nastřílel J. R. Smith. (VIDEO)

Indiana prohrála popáté z posledních deseti utkání a má v čele Východní konference už jen o dvě výhry víc než Miami. "Hráči vypadli z rytmu. Hlavně v ofenzivě. Teď musíme přijít na to, jak je to možné," povzdechl si trenér Frank Vogel. (VIDEO)

O třetí místo na východě bojují Toronto s Chicagem. Raptors zvítězili v Orlandu 98:93 (VIDEO) a mají o výhru víc než Bulls, kteří porazili domácí Boston 107:102. Chicagu k výhře přispěl D. J. Augustin 33 body. (VIDEO)

Memphis prohrál v Portlandu 98:105 a spadl v Západní konferenci na deváté místo. (VIDEO) S bilancí 43-30 mají jen o výhru méně než osmý Dallas a sedmý Phoenix, který překvapivě prohrál na hřišti Los Angeles Lakers 99:115.

Lakers se utrhli ve druhé čtvrtině šňůrou 29:8 a Phoenix už nedokázal odpovědět. V domácím dresu Chris Kaman nasbíral 28 bodů, 17 doskoků a šest asistencí. (VIDEO)

Oklahoma pod vedením Kevina Duranta porazila Utah 116:96. Nejlepší střelec soutěže dal 31 bodů a znovu se přiblížil k rekordu Michaela Jordana. Po 38. zápase v řadě s alespoň 25 body na kontě mu k němu chybějí už jen dva zápasy. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Boston - Chicago 102:107, Brooklyn - Minnesota 114:99, Cleveland - Indiana 90:76, Golden State - New York 84:89, Portland - Memphis 105:98, Oklahoma City - Utah 116:96, Orlando - Toronto 93:98, LA Lakers - Phoenix 115:99.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články