Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Boj o osmičku zvládli lépe basketbalisté Ústí. V derby vyhráli nad Děčínem

Přímý souboj o osmé místo v základní části ligy basketbalistů vyhrálo Ústí nad Labem. Po velké bitvě zvítězilo v severočeském derby nad Děčínem 77:73 a zajistilo si účast v elitní nadstavbové skupině A1. Hosté zůstali v tabulce devátí a budou hrát skupinu A2.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Ústí přetlačili Děčín v bitvě o skupinu A1

Dalších pět zápasů závěrečného 22. kola základní části bylo dnes odloženo kvůli koronaviru.

Ústí oba dosavadní zápasy s Děčínem prohrálo, říjnové utkání v lize 67:83 a prosincový duel v poháru 82:88. Klíčový souboj ale zvládla Sluneta lépe. První poločas vyhrála o 11 bodů, o náskok pak sice přišla, v napínavém závěru však přece jen strhla vítězství na svou stranu.

Velký podíl na tom měl Autrey, který si připsal 18 bodů, 12 doskoků a osm asistencí. Jen o bod méně dal Svejcar. Nejlepším střelcem zápasu byl s 19 body děčínský Pomikálek, který připojil devět doskoků.

"Ve třetí čtvrtině jsme přestali hrát, ale silou vůle jsme se dostali zpátky do zápasu," uvedl ústecký kouč Jan Šotnar. "Ve třetí čtvrtině jsme předvedli hru podle mých představ, ale v rozhodujících minutách nám chyběl Prahl, který musel z rodinných důvodů odcestovat domů. Domácí měli více štěstí a v závěru se jim rozstřílel Autrey," řekl trenér Děčína Tomáš Grepl.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 22. kolo:

Ústí nad Labem - Děčín 77:73 (23:18, 43:32, 53:56)

Nejvíce bodů: Autrey 18, Svejcar 17, Johnson 11 - Pomikálek 19, Nichols 16, Šiška, Svoboda a Osaikhwuwuomwan po 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články