Bohunický rezignoval, Pardubice povede v NBL Sanders

Pardubice - Novým trenérem basketbalistů Pardubic se stal dosavadní rozehrávač Levell Sanders. Čtyřicetiletý Američan trvale žijící v Česku povede Východočechy společně s dosavadním asistentem Tomášem Bartoškem. Dvojice nahradila Dušana Bohunického, který rezignoval po středeční domácí porážce od Opavy.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubické basketbalisty povede místo Bohunického Sanders

Sanders ještě v této sezoně patřil k oporám týmu, odehrál 17 utkání s průměrem 10,9 bodu na zápas. Naposledy nastoupil v den svých 40. narozenin 14. prosince, kdy se také zranil. V Pardubicích působí celkově pátou sezonu, v NBL hrál i za Děčín, Ústí nad Labem a Nový Jičín. "Hráčská kariéra je za mnou, teď se budu věnovat trenéřině. Chci na sobě pracovat a hlavně zvednou výkonu týmu," uvedl Sanders.

"Levell Sanders se dlouhodobě připravuje na trenérskou kariéru. Samozřejmě jsme nečekali, že jeho angažování do pozice hlavního trenéra přijde již nyní," uvedl manažer Martin Marek. "Nicméně v dané situaci to vnímáme jako logický krok, neboť důkladně zná nejen A-tým, ale i strukturu a koncepci BK Pardubice," dodal.

Bohunický v Pardubicích skončil po necelých třech letech, v nichž postupně Východočechy dovedl k třetímu, čtvrtému a pátému místu. V této sezoně Pardubičtí vyhráli 13 z 22 zápasů. Od začátku prosince v NBL pravidelně střídají vítězství s porážkami, ve středu ztratili třináctibodové vedení a prohráli přímý duel o čtvrté místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články