Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Bohačík: Nepamatuji si, že bych byl při losu takhle nadšený

Po losu skupin mistrovství Evropy 2022 neskrýval radost. Jaromír Bohačík si pochvaloval soupeře české reprezentace pro úvodní fázi šampionátu, která se odehraje v Praze. O2 arena bude kromě národního týmu hostit Srbsko, Polsko, Izrael, Nizozemsko a Finsko. Přičemž právě na lavičce Seveřanů působí v roli asistenta Lassi Tuovi, aktuální kouč jeho zaměstnavatele ze Štrasburku.

Jaromír Bohačík v utkání kvalifikace ME proti Belgii
zdroj: imago sportfotodienst autor: Karolis Kavolelis

"Už jsme to spolu probírali a doufám, že se teď se mnou trenér nepřestane bavit o taktických věcech. Musím ale říct, že jsem si Finsko přál. Jejich tým známe a bude příjemné se zase setkat," řekl Bohačík.

"Koná se to za rok a půl, takže těžko do té doby něco odhadovat. Já jsem ale velmi spokojený. S Finskem a Izraelem přijede hodně fanoušků, a když se k tomu přidají ještě Poláci, budou muset pražské restaurace přiobjednat trochu víc alkoholu. Je to pro mě dobrá skupina a zahrajeme si spoustu kvalitních zápasů," doplnil.

EuroBasket byl tématem Basketbal fokus podcastu s Patrikem Audou:

Slavnostní los v Berlíně sledoval spolu se spoluhráči při cestě vlakem na ligové utkání v Bouzalacu. Načež přiznal, že panovalo i hecování s francouzskými spoluhráči, kteří mohli být do "pražské skupiny" rovněž nalosováni. Nakonec ale Češi dostali z prvního koše Srby.

"Trochu jsme se tu špičkovali s trenérem, a když kluci z Francie dostali extrémně těžkou skupinu, mělo to hned jiný náboj. Trochu jsem se sice zpotil, jak jsem byl nadšený, ale zároveň si dlouho nepamatuji, že bych byl při losu takhle nadšený," řekl s úsměvem Bohačík.

Jako pikantní pak vidí i duel s Izraelem, odkud pochází reprezentační trenér českého výběru Ronen Ginzburg. Stejně tak je totiž i izraelská stopa v mistrovském Nymburce, kde pro změnu působí Oren Amiel. "S trenérem jsme to nikdy moc neprobírali, ale věřím, že to pro něj bude velice speciální. Je to pro něj blízký tým a tím, že máme Nena, to bude o to pikantnější," dodal jeden z hlavních klíčových reprezentantů.

Mistrovství Evropy se vedle Česka uskuteční v Německu, Itálii a Gruzii od 1. do 18. září 2022 a do play-off postoupí čtyři celky z každé skupiny. Vyřazovací fáze se bude hrát v Berlíně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články