Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

Bohačík: Letos je motivace úplně jinde. Všichni cítí, že titul patří do Nymburka

Po návratu z tříletého působení v zahraničí má jasný cíl – vrátit Nymburk na výsluní. Jaromír Bohačík má se svým staronovým týmem před startem nového ročníku basketbalové NBL o motivaci postaráno. Nymburk vstoupí do ligové sezony na hřišti Olomoucka v sobotu, kdy startuje první kolo. Přímý přenos utkání Ostrava – Opava sledujte na ČT sport Plus od 15:25.

"Nymburk, který znám, hraje vždy o titul, a tak to vždy bude. Takže pokud by se to nepodařilo, nebude to určitě úspěšná sezona," uvedl Bohačík.

Osmnáctinásobný mistr Nymburk prohrál v minulé sezoně 17 zápasů a v semifinále nestačil v poměru 3:4 na utkání na pozdějšího šampiona Opavu. Středočeši nevyhráli nejvyšší soutěž poprvé od roku 2003. "Je znát, že letos je motivace úplně jinde, než bývala roky zpátky. Všichni cítí, že titul patří do Nymburka. Od prvního dne je viditelné, že máme tento cíl před sebou a budeme se ho snažit naplnit," řekl Bohačík.

Středočeský tým prošel pod novým trenérem Francescem Tabellinim řadou změn. Vedle Bohačíka přišli Spencer Svejcar či Američané Ty Gordon, Sukhmail Maton a Thomas Bell.

Jednatřicetiletý Bohačík je po Petru Bendovi, který se bude ve druhém utkání se Slavií loučit s kariérou, nejstarším hráčem týmu. "Máme teď opravdu tým mladých divočáků. A tak to vypadá i na trénincích. Čeští kluci zůstali a přišel jen jeden nový, což je Spencer. Ten pro nás bude velká pomoc," řekl Bohačík. "Cizinci možná nemají tolik zkušeností, jako měli ti v Nymburce roky zpátky, ale jsou velmi talentovaní a hladoví. Myslím, že tým je poskládaný dobře a opravdu se na to letos těším," doplnil.

Zkušený křídelní hráč si zvyká také na styl kouče Tabelliniho. "Musím říct, že vyžaduje trochu jiný basketbal, než jaký jsem kdy hrál. Doufám, že budu schopný naplňovat, co vyžaduje," uvedl Bohačík. "Hraje velmi rád rychle a má rád agresivní obranu. Vrátím se tedy k tomu, jak je poskládaný tým. Právě na to, co po nás vyžaduje kouč Tabellini, máme dobré typy hráčů," řekl dvojnásobný mistr české ligy.

Po působení ve francouzském Štrasburku a německém Bambergu se Bohačík vrátil zkušenější. V týmu je připraven si častěji vzít slovo. "Snažím se víc komunikovat s hráči, protože si občas myslím, že vím, jak by to mělo vypadat. Jen je otázka, jak to berou oni," pronesl s úsměvem. "Rozhodně mě ty tři roky změnily a uvidíme, jestli v dobrém, nebo ve zlém," uvedl.

Přestože mistrovská Opava posílila před sezonou o pivoty Adama Pecháčka a Šimona Puršla, Bohačík věří, že je v silách Nymburka ji sesadit a získat 19. titul. "Samozřejmě jsem slyšel, že jádro jejich týmu má nějaký věk a vloni se během základní části říkalo, že jsou za zenitem. Oni ale všem škarohlídům ukázali, že to není pravda. Opava je mistr ligy, ale jak říká jeden slavný sportovní komentátor: Na vrcholu fouká nejvíc. Tak uvidíme, jak to budou zvládat," dodal Bohačík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články