Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bobrovský ztrácí s basketbalistkami trpělivost

Brno - S výrazně omlazeným a nevyzrálým týmem vstoupí basketbalistky Friska Brno do nového ročníku Evropské ligy. Jejich prvními soupeřkami ve středu budou čtyřnásobné vítězky a letošní finalistky soutěže ze Spartaku Moskva. Zkušeného kouče Jana Bobrovského, který dovedl Brňanky v předcházejících patnácti sezonách v Evropské lize sedmkrát do turnaje Final Four a v roce 2006 až k prvenství, čeká zřejmě nejobtížnější období jeho trenérské kariéry.

Basketbalistky Frisca a VŠ Praha
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

"Situace v týmu po herní stránce není dobrá. Už jsem ztratil i trpělivost, kterou jsem měl u předchozích družstev," řekl na tiskové konferenci Bobrovský, který už na své svěřenkyně několikrát zvýšil na tréninku hlas.

"Po našich výkonech v poslední době nemohu očekávat v Evropské lize asi nic příjemného. Nemyslím si, že by se naše hráčky zvedly natolik, že by podaly alespoň takový výkon jako nedávno v lize proti USK Praha," připomněl kouč nečekanou domácí prohru svých svěřenkyň s VŠ Praha z minulého týdne.

Bobrovský týmu stále věří

Navzdory současné skepsi Bobrovský mladému týmu věří a stále neopustil myšlenku na postup ze skupiny do osmifinále Evropské ligy. "Nikdy se nemá něco hodnotit s rozpálenou hlavou. Věřím, že za dva až tři týdny bude družstvo vypadat jinak," podotkl kouč.

Nyní chce brněnský trenér co nejrychleji zapracovat do hry devětadvacetiletou americkou pivotku Ashley Robinsonovou, jedničkou na rozehrávce bude další Američanka Jasmine Thomasová. "Jasmina je dobrá posila. Sice nemá tak dobrou ruku jako její předchůdkyně Škerovičová, ale je rychlejší," řekl Bobrovský. Podle něj však mají obě americké hráčky překvapivě potíže v obraně. "Robinsonovou předcházela pověst výborné obranářky. Zatím se mi to nezdá. Ale to jsou čerstvé poznatky a je velmi těžké posuzovat výkony po několika dnech," dodal Bobrovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články