Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

BLOG TOMÁŠE BUDKY: O "světě" rozhodne příští "Evropa"

Ankara – České basketbalistky hrály na velké akci – myšleno mistrovství Evropy, mistrovství světa nebo olympijské hry – podvanácté v řadě za sebou. To je opravdu vynikající výkon, který ukazuje dobrou dlouhodobou práci.

Tomáš Budka
zdroj: ČT sport

Momentálně ale převažuje zklamání z vyřazení v osmifinále světového šampionátu od Kanady. V tomto konkrétním zápase byly Kanaďanky jasně lepší, ale celkově vzato Češky určitě měly kvalitu na to, aby se mezi osm nejlepších dostaly. Nepovedlo se. Je to sport. Nedá se nic dělat.

V kontextu druhého místa z roku 2010 je současná devátá příčka samozřejmě neúspěch. Domnívám se ale, že situace není tak jednoduchá. Lubor Blažek chtěl využít šampionát k nabrání zkušeností některých mladých hráček, což se má projevit na mistrovství Evropy v příštím roce. Bude to pro Česko třináctá velká akce v řadě. Tou čtrnáctou by byly olympijské hry 2016. O ně se na příští "Evropě" bude hrát.

Ruku na srdce, na medaili to letos v Turecku nebylo, a jestli tým skončí devátý nebo třeba sedmý podle mě není až tak určující. A tak o úspěchu či neúspěchu letošního "světa" rozhodne až příští "Evropa". Snad po jejím skončení budou Češky živit naději na olympijské hry 2016.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články