Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

BLOG TOMÁŠE BUDKY: (Ne)známý soupeř

Ankara - Vzpomenete si na tři největší hvězdy basketbalové kanadské reprezentace žen? Dobře, napadne vás alespoň jedna? Že ne? Na tom není nic divného. Ani když si přečtete, že třemi nejlepšími hráčkami Kanady na letošním mistrovství světa jsou podle statistik Langloisová, Plouffeová a Ayimová, jejich jména vám v uších rezonovat nebudou. Nejsou známá. Rozhodně jim to ale neubírá na kvalitě!

Tomáš Budka, zpravodaj České televize na mistrovství světa basketbalistek v Turecku
zdroj: ČT sport

Přímý přenos utkání Česko – Kanada sledujte od 15:05 na ČT sport a našem webu

O čtvrtfinále letošního mistrovství světa budou české basketbalistky bojovat s Kanadou. Tedy s týmem, se kterým se ještě v žádném zápase na velkém turnaji neutkaly. Jenže přípravných utkání v posledních letech bylo dost a dost. A Češky dlouho nemohly Kanadu porazit.

I proto si ji pozvaly v srpnu na přípravný turnaj do Karlových Varů. Vypadalo to na další nezdar. České basketbalistky prohrávaly až o 18 bodů, ale poslední čtvrtinu vyhrály 23:6 a vymazaly komplex Kanada.

Kanaďanky mají americkou basketbalovou školu, jejich hra je plná silových individuálních akcí. Proto bude nesmírně důležité, aby české hráčky k zápasu přistoupily s maximální OSOBNÍ zodpovědností. Je to hra pěti proti pěti, když každá ubrání "tu svou", bude to dobré. Tohle Češky zdobilo proto Brazílii i Japonsku. Proto věřím, že proti Kanadě to bude stejné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články