Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Blog k MS basketbalistek: 21 hodin boje

Mistrovství světa basketbalistek je pro ženy nejnáročnější turnaj vůbec. Zápasy jdou rychle za sebou a po inovaci hracího systému se pro mnohá družstva celý podnik smrskl na jediný zápas – osmifinále (něco podobného jako čtvrtfinále na MS v hokeji).

Tomáš Budka
zdroj: ČT sport

České basketbalistky sehrály první dva zápasy na turnaji během pouhých 21 hodin. Leckdo během takové doby ani nejde spát. Po vítězství nad Brazílií opouštěly ankarskou arénu těsně před půlnocí, v půl jedenácté ráno byly zpět na tréninku a ve čtvrt na pět nastupovaly k dalšímu zápasu (vše viděno tureckým časem). I proto jsou jejich výkony v prvních dvou zápasech obdivuhodné. Kateřina Bartoňová odehrála 62 minut, Jana Veselá 64, Kateřina Elhotová a Eva Vítečková dokonce 68 minut.

V prvních dvou zápasech byly k vidění dva naprosto odlišné styly basketbalu Brazílie a Japonska a na druhé straně stále stejný přístup českého týmu. Ať to bylo proti velkým a silným Brazilkám, nebo proti rychlým a mrštným Japonkám, Češky vsadily na poctivou basketbalovou práci, bojovnost, nasazení a obětavost. A i když se ne vždy dařilo, přineslo to své ovoce. Taková vítězství jsou nejcennější.

S tímhle přístupem, zlepšující se Bartoňovou, střelbou Vítečkové a Elhotové, obranou Veselé a Burgrové a zakončením Kulichové nebo Hanušové, mohou Češky porazit i úřadující mistryně Evropy Španělky. A ten jediný, mnohdy nespravedlivý, zápas – osmifinále – by se tak českého týmu vůbec netýkal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články