Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bitva jako hrom. Diváci byli svědky 239 bodů a výhry Toronta nad Milwaukee

Souboj nejlepších celků NBA zvládlo lépe Toronto. Raptors na palubovce prvního týmu tabulky v Milwaukee zvítězili 123:116. Stejně porážek jako Bucks, ale o jednu výhru méně, má lídr Západní konference Denver, který v sobotu porazil Charlotte 123:110. Úřadující šampioni z Golden State vyhráli v Sacramentu 127:123, když v utkání padlo rekordních 41 trojek.

Utkání Milwaukee - Toronto
zdroj: ČTK/AP

Bucks doma lépe začali a v první půli si vypracovali desetibodový náskok. Třetí část ale ovládli hosté z Kanady a odskočili soupeři na třináct bodů. Domácí se dokázali ve čtvrté čtvrtině vrátit do utkání a dokonce vedli, nicméně Toronto stav znovu otočilo a získalo 29. výhru v ročníku.

Milwaukee nebyl nic platný další velmi dobrý výkon hlavní hvězdy. Řecký křídelník Giannis Antetokounmpo si do statistik zapsal 43 bodů a 18 doskoků. Žádný z jeho spoluhráčů ale nedal přes 20 bodů, i když do dvouciferných čísel se jich dostalo pět. Nejproduktivnějším byl s 15 body Malcolm Brogdon.

V dresu Raptors nastříleli po 30 bodech Kawhi Leonard a Pascal Siakam, který si tak stanovil osobní rekord. "Když chcete vyhrát, musíte hrát dobře v obraně. Tak je to každý zápas v NBA," řekl Leonard, který se na dobré defenzivní práci hostů sám podílel pěti zisky a přidal ještě šest doskoků a šest asistencí.

O naprostou většinu bodů Toronta se postarala základní sestava, čtyři náhradníci nastříleli dohromady jen pět bodů. "Povedl se nám závěr první půle, ve kterém jsme předvedli sérii 7:0 a dostali se na dostřel. Ve třetí čtvrtině jsme pokračovali v proměňování střel a dobré obraně, pak už jsme měli utkání pod kontrolou," zhodnotil duel rozehrávač Fred Van Vleet.

Trojková smršť v Sacramentu

Golden State se mohl při vítězství na palubovce Sacramenta spolehnout na Stephena Curryho, který nasázel 42 bodů, když se trefil desetkrát zpoza tříbodového oblouku. Kevin Durant se postaral o 29 bodů a devět asistencí, Klay Thompson o 20 bodů. Celkem Warriors dali 21 trojek, Kings jen o jednu méně a stanovili tak nový rekord soutěže. Domácí Buddy Hield zaznamenal 32 bodů.

Denver dotáhl k výhře nad Charlotte pivot Nikola Jokič, autor 39 bodů a 12 doskoků. Hornets nespasilo 20 bodů Kemby Walkera ani double double Bismacka Biyomba (16 bodů, 12 doskoků).

James Harden z Houstonu dal 38 bodů a poprvé po pěti zápasech nepřekonal čtyřicetibodovou hranici. Víc mu ale vadila porážka Rockets 101:110 v Portlandu, na které měl hlavní podíl Jusuf Nurkič s 25 body a 15 doskoky.

Výsledky NBA

Cleveland - New Orleans 98:133, Denver - Charlotte 123:110, Detroit - Utah 105:110, Milwaukee - Toronto 116:123, Philadelphia - Dallas 106:100, Portland - Houston 110:101, Sacramento - Golden State 123:127, San Antonio - Memphis 108:88.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články