Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Bezkonkurenční cesta za titulem. Real je zpět na španělském trůnu

Ani skvělý první poločas a výkon kanadského rozehrávače Dylana Ennise nezabránil basketbalistům Realu Madrid k ukončení cesty za titulem nejkratším možným způsobem. Ve třetím zápase zvítězili 84:73 a celkem po šestatřicáté se tak stali králi španělské ACB ligy. Český reprezentant David Jelínek do utkání v dresu Murcie nezasáhl.

Radost basketbalistů Realu Madrid
zdroj: ČTK autor: Pascu Mendez

Šampioni Copa del Rey i španělské ACB ligy. Basketbalisty Realu Madrid letos ve finále dokázali porazit pouze Panathinaikos v Eurolize. Svěřence trenéra Chuse Matea však finálový neúspěch nakopl do bojů v domácí soutěži a po druhém místě v základní části propluli play-off bez jediné porážky až pro celkově 36. titul.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr finálového duelu Murcia – Real Madrid

Hnacím motorem Madridu byl ve třetím finálovém zápase nejužitečnější hráč vyřazovacích bojů Džanan Musa. Pětadvacetiletý reprezentant Bosny a Herzegoviny společně s Chorvatem Máriem Hezojou střelecky táhli třetí desetiminutovku, kterou novopečení mistři vyhráli poměrem 34:16 a utli tak šanci soupeřů přemístit finálovou sérii ještě do Murcie.

Hostující přitom začali středeční duel velmi sblibně. Rozehrávač Ennis dirigoval úvodní poločas, který Murcia dokonce vyhrála o osm budů. A popoháněni fanoušky se nevzdávali ani v závěrečných minutách, přestože přišli o svoji podkošovou sílu Moussu Diagna, který se vyfauloval.

Zkušení střelci z Madridu si však závěr třetího finále pohlídali a přidali poslední letošní potřebnou výhru, tentokrát 84:73. Celkově pohár vítězů španělské nejvyšší soutěže vyzdvihli již po šestatřicáté, tedy historicky stále nejvíce z celé ligy.

Real vyřadil v cestě za obhajobou stejně hladce 3:0 i Barcelonu s Tomášem Satoranským a Janem Veselým. Česká republika přesto měla ve finále španělské ligy zastoupení. V dresu Murcii nastupoval s číslem 25 český reprezentant David Jelínek. Do posledního zápasu sezony však nezasáhl.

Výsledek 3. kola finále ACB ligy

Murcia – Real Madrid 73:84 (19:17, 40:32, 56:66)
Nejlepší střelci: Ennis 18, Sleva 12, Radebaugh a Sant-Roos oba 10 – Musa 18, Hezonja 17, Campazzo 13

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články