Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bez play-off i šance na krále střelců. Jamesovi předčasně skončila sezona

Pro legendárního basketbalistu LeBrona Jamese skončila kvůli zranění kotníku sezona už dva zápasy před koncem základní části. Los Angeles Lakers v úterý ztratili šanci na postup do play-off, a tak se vedení klubu rozhodlo Jamesovo zranění více neriskovat. Místo útoku na titul krále střelců tak americkou hvězdu čeká rekonvalescence.

LeBron James
zdroj: Reuters autor: Jayne Kamin-Oncea

Předčasný konec sezony znamená pro sedmatřicetiletého Jamese ztrátu šance na zisk druhého titulu pro krále střelců. Na něj by mohl aspirovat pouze při odehrání alespoň 58 zápasů a k tomu mu dva chybí. S průměrem 30,3 bodu na utkání je jinak momentálně těsně druhý za Joelem Embiidem z Philadelphie (30,4). Lepší střeleckou statistiku měl čtyřnásobný držitel ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče ligy jen v sezoně 2005/06 (31,4). Ročník 2007/08 ovládl s průměrem rovných 30 bodů na zápas.

James si podvrtnul levý kotník 27. března v utkání proti New Orleans, po dvouzápasové pauze pak ještě nastoupil 1. dubna proti stejnému soupeři a nastřílel 38 bodů. Další vyšetření jej už ale na palubovku nepustilo a nyní pro něj sezona skončila.

James odehrál za Lakers čtvrtý ročník a slavný klub podruhé za tu dobu nepostoupil do play-off. V sezoně 2019/20 ale získal titul, při obhajobě vypadl v prvním kole. Nyní jsou Lakers na jedenáctém místě v Západní konferenci bez šance na postup, aktuálně mají na kontě sérii osmi porážek a bilanci 31-49.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články