Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Basketbalový USK vyhrál ve šlágru kola v Brně po prodloužení

Brno - Šlágr 4. kola ligy basketbalistek mezi domácím Brnem a USK Praha rozhodlo až prodloužení, po němž se radovaly z vítězství 86:82 pražské obhájkyně titulu. V normální hrací době skončil zápas 77:77. Do duelu euroligových celků nakonec nezasáhla avizovaná posila Brňanek Ivana Večeřová, která nedávno přehodnotila rozhodnutí o ukončení kariéry. Návrat pod vysoké koše si po zveřejnění v médiích zatím rozmyslela.

Sport
zdroj: ČT4

"Nevím, co se přihodilo, nechci ji přemlouvat. V domácím prostředí hrát nechtěla, možná v průběhu sezony nastoupí na palubovce soupeřek," poznamenal kouč Jan Bobrovský. Ve vyrovnané bitvě si žádný ze soupeřů nevypracoval výraznější náskok, jen domácí tým v závěru druhé desetiminutovky odskočil do vedení 39:31, ale soupeř na přelomu poločasů odpověděl sedmi body za sebou.

USK těžil z podkošové převahy, přičemž Delisha Miltonová-Jonesová (23 bodů a 16 doskoků) a Anna Montaňanaová (20 a 10) zaznamenaly takzvaný double double, a měl blíž k vítězství už po 40 minutách. Ale 16 sekund před koncem domácí Farhyia Abdiová trojkou vyrovnala na 77:77. Švédská opora Brňanek a s 29 body nejlepší střelkyně zápasu otevřela i skóre prodloužení, hostům se pak ale podařila rozhodující pětibodová šňůra od stavu 81:81 díky trojce Evy Vítečkové a koši Miltonové-Jonesové.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Brno - USK Praha

"Škoda, že jsme dobře rozehraný zápas nedotáhli do úspěšné koncovky. Pořád jsme vedli, až v závěru se nám přestalo dařit," řekl Bobrovský. "V prodloužení se nám nepodařilo rozhodnout. Nedali jsme dva šoupáky a přestalo se dařit střelecky Hanušové, které docházely síly," dodal. USK vede tabulku před dnešním soupeřem o bod, stejnou bilanci jako Brno (3-1) má i VŠ Praha po výhře 85:74 nad Hradcem Králové. Celkem 33 body a 13 doskoky se zaskvěla zkušená domácí pivotka Petra Reisingerová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články