Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalový IMOS před sezonou skládá úplně nový tým

Brno - Už na svou devatenáctou euroligovou sezonu se chystají basketbalistky brněnského IMOSu. Tým trenéra Jana Bobrovského ale před novým ročníkem prošel drastickou obměnou a zkušený kouč tak skládá úplně nový tým. Ze základní rotace v týmu zbyla pouze momentálně zraněná pivotka Barbora Kašpárková.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno se chystá na devatenáctou sezonu v Eurolize

Jinak se musí příznivci populárních "Žabin" učit úplně nová jména. Nebo staronová, jako v případě Michaely Stejskalové, která se do mateřského klubu vrátila po devíti letech. "Přesvědčilo mě, že 'Žabiny' udržely Euroligu a také to, že tady bych měla dostat víc prostoru a posunout se zas někam dál," doufá bývalá hráčka rivalského USK Praha, hrající dříve pod dívčím jménem Zrůstová.

Vůdčí osobností nového týmu by se měla stát křídelnice Kateřina Hindráková, která posílila Brňanky z Trutnova, kde strávila celou svou dosavadní kariéru. "Doufám, že nebudu mít problémy, ale Euroliga je pro mě něco nového. Navíc teď přišla na můj post ještě Švédka Frida Ailiová, takže komu se bude dařit víc, tak bude hrát," tuší těžký boj o základní sestavu trutnovská rodačka.

Brněnský IMOS se po posilách rozhlížel i v cizině, zahraničními nováčky v kabině jsou kromě Ailiové i Slovenka Katarína Tetemondová nebo Američanka Jenna Smithová. "Kádr ještě není kompletní, chceme posílit na místě pivotky," říká trenér Bobrovský. Tetemondová se Smithovou se už zapojily i do přípravného zápasu se Šoproní, který "Žabiny" prohrály 59:70 po prodloužení.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články