Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Basketbaloví kadeti budou hrát na ME o medaile

Pardubice – Čeští basketbaloví kadeti budou na domácím mistrovství Evropy hrát o medaile. Tým trenéra Petra Tremla porazil v dnešním čtvrtfinále v Pardubicích Lotyšsko 68:66 a v sobotním semifinále bude jeho soupeřem  Francie. O finále si zahrají také Španělé s Chorvaty. Přímý přenos českého semifinále odvysílá v sobotu od 20:15 ČT4 a web Sportzive.cz.

Český tým v semifinále prakticky neustále prohrával, před poslední čtvrtinou ještě o sedm bodů. Nakonec ale hrozbu teprve druhé porážky na turnaji odvrátil a konečný výsledek stanovil dvěma trestnými hody pivot Prokop Slanina, který byl s 20 body také nejlepším střelcem zápasu.

"Je to neuvěřitelné. Věděli jsme, že to dnes bude těžké, protože poprvé na turnaji jsme šli do zápasu jako favorit. A moc nám pomohlo publikum, opět bylo naším šestým hráčem," řekl trenér Treml po vítězství, které sledovalo v pardubické ČEZ Areně 2 200 diváků.

Domácí tým zatím na turnaji prohrál jen na úvod osmifinálové fáze se Srbskem, které nakonec ani nepostoupilo do čtvrtfinále. Pokud domácí mladíci uspějí i v semifinále, už minimálně vyrovnají historický úspěch této věkové kategorie. Před třemi lety v Itálii byli kadeti stříbrní, což je dosud jediná medaile. Rok nato v Litvě sestoupili, ale hned poté loni v Černé Hoře divizi B vyhráli a slavili okamžitý návrat mezi elitu.

Česká republika - Lotyšsko 68:66 (17:24, 35:37, 52:59)

Nejvíce bodů: Slanina 20, Šoula 15, Kouřil 12 - Ginters 15, Smits 12, Gerstons 10.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články