Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalové hvězdy z Česka a Polska opět změří síly. Tentokrát v Pardubicích

Pardubice – Na jedné straně Simmons, Welsch či Rančík. Na té druhé Eyenga, Dragičevič či Zamojski. Exhibiční Utkání hvězd mezi výběry české a polské ligy, které se tento rok uskuteční v Pardubicích, opět slibuje velkolepou podívanou. Na atraktivitě zápasu přidává i fakt, že hvězdy z české ligy by svým polským protějškům rády oplatily porážku 104:109 z minulého ročníku. Přímý přenos utkání sledujte od 15:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Basketbalový koš
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hned polovinu týmu zastupující Matonni NBL tvoří hráči mistrovského Nymburku, přičemž čtyři z nich budou v zahajovací sestavě, kterou vybírali fanoušci. Tre Simmonse, Jiřího Welsche, Petra Bendu a Radoslava Rančíka doplňuje rozehrávač Levell Sanders reprezentující domácí Pardubice.

Také v Polsku fanoušci nominovali do základní sestavy hned čtveřici ligového lídra Zieloné Góry. "Když to tak vezmu, je to vlastně Zieloná Góra proti Nymburku. Věřím, že bychom vyhráli už jenom proto, že v poslední době máme lepší formu než hráči Zieloné Góry," míní křídelník Nymburku Vojtěch Hruban, který začne na lavičce.

K variantě česko-polského Utkání hvězd se zástupci obou soutěží před rokem rozhodli kvůli tomu, aby zápasu dodali větší prestiž. To se hned v prvním utkání ve Vratislavi projevilo a i odveta slibuje, že nepůjde o pouhé exhibiční utkání. "Určitě to bude mít prestiž a kvalitu. Loni vyhrál polský výběr a já věřím, že máme dost silný mančaft na to, abychom před domácími diváky uhráli vítězství my," řekl opavský rozehrávač Jakub Šiřina.

"Strategie prostě letos bude, že budeme chtít vyhrát. Loni doma vyhrál výběr polské ligy, tak teď to bude na nás. Z naší strany bude nasazení ještě intenzivnější než loni. Přesto myslím, že bude čas i na nějaké All-Star kousky," doplnil Hruban.

Ten se zúčastní i dovednostních soutěží, konkrétně smečařského souboje. Kvalifikace smečařů se uskuteční už v sobotu od 17:00 v pardubickém nákupním centru AFI Palace. Finále pak proběhne o poločase Utkání hvězd.

"U podobných akcí je běžné, že se to odehrává přímo mezi lidmi na parkovištích nebo v nákupních centrech. Sám už jsem na takových akcích několikrát byl a myslím, že to nebude velký problém. Většinou to pak mělo i lepší náboj," věří Hruban. "Letos mi ty smeče asi vymyslí Petr Benda, protože se mi nejvíc smál, že musím na Slam Dunk. V posledních letech už se nedá přijít moc s něčím novým. Různé pokusy se hodně opakují, ale přesto je pár klasik, které při správném provedení fanoušci ocení," dodal Hruban.

Je nám líto, video expirovalo.
Hvězdy polské a české basketbalové ligy se utkají v Česku

V sobotu se v AFI Palace uskuteční i mezinárodní turnaj v basketbalu 3x3, jehož se zúčastní i dva české týmy složené z hráčů, kteří připadají v úvahu pro reprezentaci. První tým tvoří Pavel Bosák, Martin Gniadek, Filip Zbránek a Jan Stehlík. Ve druhé čtveřici se představí Michal Mareš, Jiří Slavík, Kamil Švrdlík a Jaromír Bohačík.

"Bereme turnaj velmi prestižně. Jedná se vlastně o první letošní přípravu národního týmu před letním mistrovství světa," řekl reprezentační trenér a hlavní pořadatel turnaje Michal Kruk.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články