Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Basketbalové "Buly" je zpět. Chceme dostat k basketu co nejvíce diváků, hlásí Smetana

Úspěch reprezentace na mistrovství světa v Česku výrazně zvýšil zájem o basketbal jak po stránce fanouškovské, tak i co se hráčské základny týče. O něco podobného se od nové sezony NBL pokouší i ČT sport, která rozjíždí Studio Basketbal, jež po vzoru hokejového Buly zmapuje celé kolo s přímým přenosem, vstupy, sestřihy a mnohým dalším. Přímý přenos studia s utkáním USK Praha - Pardubice sledujte od 17:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Z jednoho utkání daného kola extraligy přímý přenos a ze zbylých zápasů živé vstupy, sestřihy, rozhovory a celá řada dalších informací. Tak už dlouhá léta vypadá podoba oblíbeného hokejového pořadu Buly. Nyní se o něco podobného snaží i basketbalová redakce ČT sport.

Od startu nového ročníku Národní basketbalové ligy rozjela Studio Basketbal, jehož druhý díl je na programu dnes. Cílem je zastřešit a zmapovat kolo NBL. Kromě jednoho přímého přenosu, kterým bude tentokrát duel USK Praha - Pardubice, jsou na dalších dvou stadionech reportéři, kteří dělají pravidelně živé vstupy, a z dalších dvou arén přichází záběry, které diváci rovněž uvidí.

Je nám líto, video expirovalo.
ČT sport odstartovala basketbalové "Buly". Studio Basketbal zastřeší celé kolo

Nový projekt má za cíl zvýšit zájem o domácí soutěž a celkově přitáhnout k basketbalu co největší počet lidí, podobně jako se to povedlo národnímu týmu na mistrovství světa v Číně, kde reprezentace obsadila fantastické šesté místo.

První pilotní díl byl odvysílán už v rámci 2. kola NBL na začátku října, kdy se utkaly Svitavy s Nymburkem, a redakce si vyzkoušela, jak je novinka náročná, na co se do dalších dílů připravit a co zlepšit.

"Byl jsem možná více nervózní než při startu MS. Do studia jsme šli 17:45 a vyšli jsme 20:30. Prakticky 3 hodiny jsme tady seděli a sledovali dění ve všech halách. Bylo to skutečně náročné. Nevěděli jsme, co se kde stane, kam aktuálně se střihneme. Ta míra improvizace byla násobně větší než při MS, ale bylo to dobré. Věřím, že jsme odvedli dobrou práci," prohlásil o pilotu moderátor Jan Smetana.

Společně s ním plnil roli experta ve studiu bývalý reprezentant Jiří Welsch, jenž má už s podobnou pozicí zkušenosti. "Už loni jsem byl součástí podobného projektu, který dělá samotná liga, ale řekl bych, že tohle je díky zázemí, personálu, technice o úroveň, dvě někde jinde," zhodnotil s tím, že i on bojoval s dávkou nervozity.

Duo Smetana - Welsch bude tradiční součástí studia, ale objeví se i další experti. Pravidelně by měl zápasy hodnotit Michal Ježdík, objevit se mohou také Pavel Budinský či Josef Jelínek.

Smetana odhalil, že by studio výhledově ještě rád vylepšil. "Plány jsou velké. Byli bychom rádi, kdybychom dělali velké studio a v každé hale měli reportéra, který by se s námi kdykoliv mohl spojit a udělat živý vstup. Je to hodně o penězích, ale pokud se na studia budou koukat statisíce lidí, tak se nám to podaří. Věřím, že budeme odvádět dobrou práci a k basketbalu přivedeme co nejvíce diváků," dodal.

Studio Basketbal se v programu ČT sport bude  objevovat na pravidelné bázi. Další, tedy třetí díl je na programu 13. listopadu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články