Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalová mistryně světa Taurasiová je podezřelá z dopingu

Istanbul - Americká basketbalistka Diana Taurasiová měla pozitivní výsledek dopingové zkoušky. Dvojnásobná olympijská vítězka a letošní mistryně světa, která hraje ve Fenerbahce Istanbul spolu s českou reprezentantkou Hanou Horákovou, měla po listopadovém utkání proti Istanbul University ve vzorku moči zakázaný stimulant modafinil.

Turecká basketbalová federace zastavila osmadvacetileté hráčce činnost, zatím do té doby, než bude znám výsledek kontrolního testu. Pokud i ten bude stejný, mohlo by to údajně ohrozit účast Taurasiové na olympijském turnaji v Londýně. Mezinárodní olympijský výbor totiž na hry nepustí sportovce, kteří dostanou za doping půlroční nebo vyšší trest.

Taurasiová před přestupem do Fenerbahce vyhrála se Spartakem Moskva čtyřikrát Evropskou ligu, letos v ní byla s průměrem 24,6 bodu na zápas nejlepší střelkyní. Podle webové stránky istanbulského klubu ji nesmírně zklamalo, že se dopingové podezření dostalo na veřejnost ještě před analýzou B-vzorku.

Na modafinil byla v minulosti pozitivně testována například americká sprinterka Kelli Whiteová. Ta kvůli tomu musela vrátit dvě zlaté medaile z mistrovství světa 2003 v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články