Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalová liga mužů se rozšíří na 14 týmů

Praha  - Příští ročník basketbalové ligy mužů se premiérově bude hrát se čtrnácti týmy místo současných dvanácti. O rozšíření nejvyšší soutěže rozhodl výkonný výbor České basketbalové federace (ČBF). Ten bude během jara jednat s Asociací ligových klubů (ALK), která soutěž řídí, o novém schématu a hracím systému Mattoni NBL. "Našemu basketu by rozšíření do nových oblastí a měst mělo pomoci, nabouráme zažité stereotypy, i když ze začátku asi nebude všechno jednoduché," řekl předseda ČBF Miroslav Jansta.

Podle něj není vyloučeno, že českou nejvyšší soutěž doplní i některý ze slovenských celků. "Předběžný zájem vyslovila třeba Nitra, ale všechna jednání jsou zatím na začátku," uvedl Jansta.

ČBF vidí v expanzi elitní mužské soutěže přínos. Ráda by mužský basketbal přivedla do regionů, kde se ligová soutěž zatím nehraje; třeba do jihočeského či karlovarského. Zvýšením počtu týmů v první lize by také podle názoru federace mělo dostat šanci více českých hráčů, protože v nových mužstvech vzniknou další "pracovní příležitosti".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články