Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisty USK povede po odchodu Repeši americký kouč King

Basketbalisty USK Praha povede po odchodu Chorvata Dina Repeši americký kouč Josh King. Pětatřicetiletý trenér přichází z německého Ludwigsburgu, kde v týmu loňského vicemistra a letošního vítěze základní části a semifinalisty play-off Bundesligy dělal v uplynulých třech sezonách asistenta.

Basketbalista Bracey Wright z Nymburku proti obraně USK Praha
zdroj: ČTK/PR/Basketbal Nymburk autor: David Šváb

Před příchodem ze zámoří King působil u univerzitních týmů v NCAA, naposledy v letech 2016-18 v New Hampshireu. Byl také ředitelem organizace Hoop Group, která pomáhá v růstu basketbalových talentů. V USK ho čeká premiéra v roli hlavního kouče.

"Těším se, až budu moci přinést klubu zajímavý styl basketbalu. Budeme hrát velmi podobně, jako jsme hráli, když jsem byl v Ludwigsburgu poslední tři sezony. Jsem nadšený, že jsem hlavní trenér, a nemůžu se dočkat, až se zapojím do předsezonního procesu a začnu pracovat s týmem," uvedl King.

"V posledních letech se nám osvědčil model mladého trenéra, který je na začátku kariéry hlavního trenéra, který má chuť pracovat a dává týmu energii. Zároveň má odbornost a zkušenosti z té nejvyšší úrovně profesionálního basketbalu. Tuto charakteristiku Josh King naplňuje," konstatoval manažer USK Petr Jachan.

Kingův předchůdce Repeša opustil USK po třech letech a stal se koučem Pardubic. V minulé sezoně získal teprve osmadvacetiletý kouč ocenění pro nejlepšího trenéra soutěže, tým dovedl v NBL k pátému místu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články