Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Basketbalisty před ME prověří dva turnaje a několik přípravných duelů

Praha – Pořádně nabitý program čeká na české basketbalisty před zářijovým mistrovstvím Evropy. Ideální formu budou pilovat na turnajích ve Slovinsku a Gruzii. Zároveň sehrají dva přípravné zápasy i v pražské hale Královka, a to 16. srpna s Tureckem a o dva dny později s Finskem. Generálkou před šampionátem bude dvojutkání v Lotyšsku, kde Češi před dvěma lety úspěšně vstoupili do Eurobasketu, na kterém nakonec obsadili historickou sedmou příčku.

Jan Veselý
zdroj: ČTK/PR/FIBA.com

Reprezentanti se pod vedením trenéra Ronena Ginzburga sejdou 11. července a dva týdny se budou připravovat v Praze. Následovat bude dvojutkání v Polsku. V prvním srpnovém týdnu pak zamíří na turnaj do Slovinska, kde se vedle místního celku střetnou také s Maďarskem, které bude jejich soupeřem na evropském šampionátu.

Přes krátkou zastávku v Praze se reprezentanti následně přesunou do Gruzie, kde je čekají tři zápasy s dosud neurčenými soupeři. Následně budou týden v Praze, kde přivítají dva spolupořadatele šampionátu Turecko a Finsko, s nímž se utkají v následné kvalifikaci mistrovství světa. Na závěr odcestují na generálku do Lotyšska.

"Je to fajn. Loni jsme se představili na Královce v zápasech s Mexikem a Tuniskem. Tohle vidím kvalitativně jako krok dopředu a nahoru," řekl k soupeřům pro domácí přípravu kapitán národního týmu Jiří Welsch. "Je to důsledkem toho, jak jsme se prezentovali v posledních dvou třech letech na evropské basketbalové scéně. To, že Turecko přijede hrát do Prahy, je vizitka nejen nás hráčů, ale i lidí z federace," dodal.

Do Kluže, kde se utkají v základní skupině ME postupně s domácím Rumunskem, Španělskem, Maďarskem, Černou Horou a Chorvatskem, odcestují basketbalisté 29. srpna.

Přípravné zápasy basketbalistů:

28. července: Polsko - ČR (Walbrzych), 29. července: Polsko - ČR (Walbrzych), 5. srpna: Maďarsko - ČR (Maribor), 6. srpna: Slovinsko - ČR (Lublaň), 11. srpna: neurčený soupeř - ČR (Tbilisi), 12. srpna: neurčený soupeř - ČR (Tbilisi), 13. srpna: neurčený soupeř - ČR (Tbilisi), 16. srpna: ČR - Turecko (17:00, Praha Královka), 18. srpna: ČR - Finsko (18:15, Praha Královka), 24. srpna: Lotyšsko - ČR, 25. srpna: Lotyšsko - ČR.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články