Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Basketbalisty Oklahomy dělí od semifinále NBA jediné vítězství

San Antonio - Basketbalisté Oklahomy vyhráli v San Antoniu 95:91, sérii 2. kola play-off NBA vedou 3:2 na zápasy a jedna výhra je dělí od postupu do finále Západní konference. Vybojovat ho mohou ve čtvrtek doma. Přitom ještě čtyři minuty před koncem úterního pátého duelu Thunder prohrávali o šest bodů.

Utkání Oklahoma - San Antonio
zdroj: AP autor: Eric Gay

V základní části sezony hráči San Antonia prohráli na svém hřišti pouze jednou z 41 utkání, v sérii proti Oklahomě mají už dvě domácí prohry. Tu úterní mohl odvrátit Tony Parker, v poslední minutě však nejprve proměnil jen jeden ze dvou trestných hodů a snížil na 91:92, jedenáct vteřin před koncem pak netrefil dlouhou střelu z pole.

Oklahoma si vzala oddechový čas, poté vyhodila na Russella Westbrooka, který skóroval i s faulem LaMarcuse Aldridge. Proměnil i trestný hod a posunul skóre na 95:91 pro Oklahomu. Domácí se cítili poškozeni, protože kromě Aldridge se Westbrooka pokoušel faulovat i Kawhi Leonard, aby se rozdíl ve skóre nemohl dostat přes tři body. Rozhodčí však nepískli.

"Určitě jsem ho fauloval," řekl Leonard, jenž byl s 26 body nejlepším střelcem San Antonia. Westbrook se nakonec pod důležitou výhru podepsal 35 body. "Diktoval tempo, jakým jsme chtěli hrát. Dostával se k obroučce, trefoval se z pole i z trojky. Takže byl nebezpečný odkudkoli. Nechtěli ho pustit do nájezdu, tak je trestal střelbou," chválil Westbrooka spoluhráč Kevin Durant, jenž nastřílel 23 bodů.

2. kolo play-off NBA:

Západní konference - 5. zápas:

San Antonio - Oklahoma City 91:95, stav série 2:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy