Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Basketbalisty mrzí absence top hvězd USA na MS. Bohačíka pobavilo Jamesovo natáčení

Jde o béčko, zní z týmu české basketbalové reprezentace na adresu Američanů. Ovšem jedním dechem dodávají, že jde opět o největšího favorita mistrovství světa v Číně, které odstartuje za necelé tři měsíce. Jaromíra Bohačíka z Nymburka například pobavilo, že LeBron James dal před šampionátem přednost filmovému natáčení. 

Sport
zdroj: ČT4

Reprezentace se na mistrovství dostala poprvé v samostatné historii a poprvé od účasti Československa v roce 1982. A hned na úvod šampionátu nastoupí proti nejtěžšímu možnému soupeři - proti hvězdám z NBA a obhájcům titulu z USA. Nic na tom nemění skutečnost, že největší hvězdy daly přednost odpočinku.

V širší nominaci trenéra Gregga Popoviche jsou však mistři světa a olympijští šampioni Kevin Love z Clevelandu, Anthony Davis z New Orleans nebo James Harden z Houstonu, který byl nejlepším střelcem NBA. V základní části v průměru nasbíral 36 bodů na zápas, zatímco play-off ovládl s průměrem 32 bodů.

"V podstatě je to americké béčko," uvedl střelec Olomoucka Palyza. "Za rok jsou olympijské hry v Tokiu, ty další hvězdy pojedou spíš tam. Potřebují letos v létě volno, mají dlouhou sezonu. Kvalita týmu ale i tak bude obrovská a stále to bude nejlepší celek na mistrovství světa," dodal.

"Trochu mě mrzí, že nepřijede LeBron James, ale Space Jam 2 je, myslím, pěkná omluvenka. Docela se na ten film těším, doufám, že bude parádní," řekl Bohačík. Právě James se rozhodl mistrovství kvůli únavě vynechat a mimo jiné se bude věnovat i natáčení pokračování filmu, v němž si v roce 1996 zahrály legendy Michael Jordan, Charles Barkley nebo Larry Bird.

A s kým by se čeští reprezentanti chtěli potkat přímo na palubovce? "Za ideální situace postupně se všemi," uvedl Vojtěch Hruban z Nymburka. "S McCollumem a samozřejmě s Hardenem. Je to stále ještě úřadující MVP NBA a mimochodem taky levák," přidal Bohačík.

Tomáš Vyoral, který nedávno přestoupil z Nymburka do Pardubic, by se zase chtěl bránit s Hardenem. "Asi nějaký koš dostanu, ale s jeho stylem obrany rozhodně nebudu v minusu," prohlásil.

Český tým proti USA nastoupí 1. září, dalšími soupeři v základní skupině jsou Japonsko s Tureckem. První dva celky postoupí do osmifinálových skupin, týmy na třetí a čtvrté příčce čekají zápasy o umístění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články