Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalisty čeká Portugalsko. Vítězství je povinnost

Nymburk - České basketbalisty čeká druhé utkání kvalifikace o mistrovství Evropy. Po úvodní porážce 62:73 v Gruzii nyní potřebují v domácí premiéře nutně porazit Portugalsko, které je papírově nejslabším soupeřem ve skupině E. Utkání se hraje v Nymburce od 18:00. Přímý přenos vysílá náš web.

Češi pod vedením trenéra Ronena Ginzburga nezvládli koncovku vyrovnaného utkání v Gruzii, ovšem z porážky nedělají tragédii. "Tlak se nezvýšil. Počítalo se s tím, že v Gruzii to bude nejtěžší zápas skupiny. Porážka toho zas tolik nemění. My věděli už předtím, že musíme vyhrát hlavně všechno doma," řekl Pavel Pumprla.

Podobně vnímá situaci i pivot Patrik Auda, který byl s 18 body nejlepším českým střelcem v Gruzii. "Nejsme pod tlakem. Naopak nás to povzbudí. Teď máme tři zápasy doma a chceme vyhrát všechny tři," burcuje.

Prvním domácím soupeřem je Portugalsko, které v posledních letech patří mezi nejslabší evropské celky. Na evropském šampionátu chybělo pokaždé od roku 2007, když před dvěma roky nepostoupilo z kvalifikace i kvůli dvěma porážkám s českým výběrem. Doma prohrálo 67:74 a na české půdě 71:90.

Portugalci - nižší level

I tentokrát vstoupili Portugalci do kvalifikační skupiny špatně, když selhali především v ofenzivě a doma podlehli Maďarsku 38:58. Přísnější měřítko snesl jen Fábio Lima, který trefil čtyři trojky a se 12 body byl nejlepším střelcem týmu. Pod košem se pak dokázal částečně prosadit Arnette Hallman, ale jinak Portugalci propadli.

"Tyto týmy musíme porážet, patří do nižšího levelu. Portugalci nemají hráče mimo svou ligu, ale i tak je nesmíme podcenit a musíme k tomu přistoupit s respektem," varuje Pumprla. "Každopádně by to chtělo vyhrát pokud možno vysokým rozdílem, abychom se chytli do dalších zápasů," dodal.

Zatímco minulou kvalifikaci sehráli Češi v Chomutově, tentokrát si zvolili za domácí prostředí dobře známý Nymburk. "Lepší domácí prostředí to být nemůže, protože půlka nároďáku je z Nymburku a zbytek asi až na Patrika Audu tu hrával jako soupeř, takže halu všichni dobře známe," řekl Pumprla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články