Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Basketbalistky zdolaly Kanadu, na Prague Open obsadily druhé místo

Praha - České basketbalistky porazily v závěrečném utkání přípravného turnaje v Praze národní tým Kanady 75:70 a podobně jako před týdnem v Hradci Králové skončily na druhém místě. Suverénními vítězkami se staly Japonky, které opanovaly všechny tři zápasy. 

České basketbalistky
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Češky proti Kanadě začaly ve velkém stylu a během první čtvrtiny nastřílely 29 bodů. Velkou měrou se o to zasloužila Alena Hanušová, která v této části hry dala dvanáct ze svých devatenácti bodů. Domácí hráčky rychle získaly dvouciferné vedení a první dějství vyhrály 29:10.

Druhá čtvrtina však patřila soupeřkám. Kanadské basketbalistky zpřesnily střelbu, což vyústilo ve snížení hrozivého manka až na rozdíl pěti bodů. Třetí čtvrtina výraznější převahu jednoho či druhého týmu nepřinesla. Rozhodovalo se až v závěrečné části.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky obsadily na Prague Open druhé místo

Češky nakonec hubený náskok uhájily a zajistily si druhé místo na pražském turnaji. Vedle tradičních opor Michaely Stejskalové a Aleny Hanušové na sebe výrazně upozornila mladší ze sester Elhotových Karolína. Připsala si čtrnáct bodů, pět doskoků, tři získané míče a pasáž utkání s ní na hřišti vyhrál český tým o 19 bodů.

"Nebylo to bez chyb, ale byly tam pěkné úseky. Samozřejmě tam byly i úseky, kdy se nedařilo, kdy tam bylo velké množství ztrát nebo chyby v obraně, ale to prostě hra přináší a musíme na tom zapracovat. Uvidíme, s kým se potkáme příští rok,“ uvedl v narážce na blížící se evropský šampionát trenér českých basketbalistek Ivan Beneš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články