Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Basketbalistky zahájily přípravu na ME, zatím chybí Vaughnová a Reisingerová

Příprava českých basketbalistek na mistrovství Evropy startuje. Trenér Štefan Svitek ovšem během srazu v Mariánských Lázních postrádal Kiu Vaughnovou a Julii Reisingerovou. Právě její start je v ohrožení kvůli zranění kolena. "Julka je momentálně na vyšetření a uvidíme, jaký je její zdravotní stav," řekl Svitek.

Kia Vaughnová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Vaughnová s Fenerbahce Istanbul hraje finále turecké ligy a podle Svitka se k týmu připojí až začátkem června. U Reisingerové je situace složitější, protože dohrávala sezonu se zraněním, údajně by měla mít poškozený meniskus.

Absence Reisingerové by pro Svitka byla velkou ztrátou, protože ve španělské lize pomohla Gironě k titulu, a navíc získala ocenění pro nejlepší hráčku finálové série.

"Těžko říct, jestli bychom místo ní povolávali někoho jiného. Ale víme, že výběr na pozice vysokých hráček není v Česku takový, takže by to bylo trochu problematické," přidal slovenský kouč. "Byla by to škoda, protože formu měla výbornou, ale i takový je život sportovce," dodal.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V Mariánských Lázních čeká basketbalistky pětidenní kondiční příprava, poté zamíří do Trutnova a na přelomu května a června absolvují turnaj ve Slovinsku, kde se vedle domácího výběru utkají ještě s Chorvatskem. Další přípravné zápasy basketbalistky odehrají v Praze proti Portugalsku, Maďarsku, Lotyšsku, Bosně a Polsku. Šampionát je na programu na přelomu června a července v Lotyšsku a Srbsku.

"Myslím si, že nezačínáme brzo. Je to rozdělené na týdenní bloky, kdy mají holky konec týdne pro sebe, aby si od sebe i od basketbalu oddychly," vysvětlil Svitek, který na přípravu nominoval sedmnáct hráček včetně Vaughnové i Reisingerové. Nováčky jsou Pamela-Therese Effangová z Hradce Králové a Kateřina Kozumplíková z Trutnova.

Do mistrovství Evropy vstoupí basketbalistky 27. června v Rize zápasem s obhájcem stříbrných medailí Francií, poté je čeká Švédsko a Černá Hora. Šest nejlepších celků z šampionátu si zajistí účast v olympijské kvalifikaci, která se bude hrát v únoru 2020.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky zahájily přípravu bez Vaughnové a Reisingerové
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články